6 juli 2015 In de media

Sheran Yeini tevreden met eerste optreden

De Israëliër, overgekomen van Maccabi Tel Aviv, kreeg tijdens het duel met KV Oostende een controle­rende rol op het middenveld.
De ervaren middenvelder (28) vervangt ogenschijnlijk de naar Feye­noord vertrokken Vejino­vic, waarbij Yeini meer verdedigende kwaliteiten heeft dan zijn voorganger.

Met de komst van Lewis Baker lijkt Vitesse al een voorschot op het vertrek van Davy Pröpper te nemen. Pröpper staat na­drukkelijk in de belangstelling van landskampioen PSV. Maar er is meer interesse voor de dynamische middenvelder, waaronder een club uit de Duitse Bundesliga.

Het toekomstig middenveld van Vitesse zou dan gevormd worden door Baker, Qazaishvili en Yei­ni. Theoretisch veel voetballende kwaliteiten en een aardige combinatie van voetballend vernuft met balkunstenaar Vako, overzicht en passing van de tweebenige Baker en de kracht en verdedigende controle van Yeini. Alle drie hebben een groot loopvermogen.

Een ogenschijnlijk sterke combinatie. Het moet alleen aan elkaar wennen en de automatismen snel ingeslepen worden. Over iets meer dan drie weken (30 juli) staat het eerste Europa Leagueduel op het programma.

Yeini (28) is een ervaren rot die zich niet gek laat maken en makkelijk schikt naar zijn rol. „Bij mijn oude club stond ik achterin, maar ik heb vaker op het midden­veld gestaan.''

''De coach bepaalt, ik vind het prima. Ik heb zaterdag een helftje gespeeld en het ging aardig”, vertelt Sheran Yeini in de Gelderlander.

''Ik voel me goed hier. De manier van leven, het ritme, het past bij mij. Ik ben hier nu een week, ik maak snel vrienden en pas me aan.”

Yeini: ''Ik hoop dat ik bij Vites­se nog beter kan worden. Ik wil mijn leven verrijken.''
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: