24 november 2013 In de media

Shirts, ‘haasje’ en tatoeage voor international Patrick van Aanholt

Patrick van Aanholt werd vrijdag op Papendal uitge­breid gefeliciteerd door zijn ploeg­genoten. De huurling van Chelsea was maandag vader geworden van zoon Jaden en dinsdag maak­te hij zijn debuut voor het Neder­lands elftal.
„Het was een top­week, al heb ik vannacht weinig geslapen. De kleine was een beet­je ziek en liet zich vaak horen”, al­dus de 23-jarige linksback van Vi­tesse.

Van Aanholt viel in de oefeninter­land met Colombia in voor Mem­phis Depay. De officiële speeltijd zat er al op. „Colombia, dat is wel wat anders dan Andorra. Colom­bia is een tegenstander die er mag zijn. Ik heb anderhalve minuut ge­speeld, geen bal geraakt. Een fout­loze wedstrijd”, grapte de Braban­der. „Ik moet nu mijn goede vorm vasthouden, bij Vitesse laten zien dat ik bij Oranje hoor.”

Van Aanholt en Davy Pröpper meldden zich woensdag weer bij Vitesse. Peter Bosz stuurde Van Aanholt direct naar huis zodat hij bij zijn vrouw en pasgeboren zoontje kon zijn. Ook middenvel­der Christian Atsu werd om die reden naar huis gestuurd. De in­ternational van Ghana is even­eens vader geworden van een zoon, Joshua, en die had hij van­wege interlandverplichtingen nog niet gezien. Atsu zag hem donder­dag voor het eerst. Daarvoor moest hij naar Hamburg, waar zijn vrouw woont.

Van Aanholt en Pröpper kregen voor de wedstrijd tegen Colombia twee wedstrijdshirts. Pröpper ruil­de er eentje met Pablo Armero van Colombia, de ander krijgt een mooi plekje aan de muur. Naar het shirt van wereldster Falcao, de spits van Colombia en AS Mo­naco, kon de Arnhemmer fluiten. Dat ging naar assistent-trainer en voormalig Oranje-spits Patrick Kluivert.

Van Aanholt hield beide shirts en kreeg ook een ‘haasje’, een aan­denken dat een voetballer bij zijn debuut in Oranje van de KNVB krijgt. Na de geboorte van Jaden liet Van Aanholt twee babyhand­jes met de naam en geboorteda­tum van zijn zoon op zijn onder­arm tatoeëren.

Morgen moet Van Aanholt de snelle buitenspeler Jarchinio Anto­nia van Go Ahead Eagles onscha­delijk maken. Hij heeft respect voor zijn tegenstander, maar vre­zen doet hij hem niet. „Antonia is snel, maar dat ben ik ook. Ik ver­wacht mooie duels. Wij willen koploper blijven en moeten die wedstrijd dus winnen.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: