18 maart 2017 In de media

Siem de Jong houdt PSV in spoor Ajax

PSV heeft zaterdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van Vitesse.

Door een goal van Siem de Jong liepen de Eindhovenaren geen averij op in de jacht op Ajax en koploper Feyenoord, al ging het voor rust moeizaam bij de formatie van trainer Phillip Cocu.De PSV-coach had ervoor gekozen Siem de Jong én Marco van Ginkel in de basis op te stellen, hetgeen ten koste ging van Bart Ramselaar. Joshua Brenet was de vervanger van de niet fitte Jetro Willems.

Met De Jong in een rol vanaf links was PSV in de openingsfase nog even dreigend, maar bleef het bij speldenprikjes van zowel Siem als Luuk de Jong. Naarmate het eerste bedrijf vorderde nam de dreiging van PSV steeds meer af en omdat ook het defensief opererende Vitesse vrijwel niets creëerde, was 0-0 de logische ruststand. Het was voor de achtste keer in veertien Eredivisie-thuiswedstrijden dit seizoen dat PSV voor rust niet scoorde.

Kort na rust was het wél al snel raak voor de thuisploeg. In de vijftigste minuut legde Andrés Guardado bij een ingestudeerde corner-variant de bal terug op Siem de Jong, die overtuigend afrondde. Omdat hij de bal in het dak van het doel schoot, kon de Newcastle United-huurling al zijn vierde goal in zijn laatste drie Eredivisie-duels vieren. Het was bovendien al zijn zesde competitiegoal in vijftien wedstrijden.[De enige goal van het duel in de maak.

De enige goal van het duel in de maak.Even schrok het PSV-publiek toen Vitesse kort na de 1-0 een kans kreeg, maar doelman Jeroen Zoet bracht redding op de poging van Lewis Baker. PSV had ook in de slotfase niet veel te duchten van de bekerfinalist en rook zelf nog een paar keer aan de 2-0. Invaller Jürgen Locadia, die deze week zijn contract verlengde, was nog het dichtst bij een treffer. Zijn knal spatte uiteen op de paal. Tot onvrede van het PSV-kamp besloot arbiter Björn Kuipers in de laatste minuten PSV geen strafschop te geven na een overtreding van Guram Kashia op Van Ginkel, waardoor goalie Eloy Room de bal in twee instanties en ternauwernood uit zijn doel kon houden
Omdat De Jong verzuimde ook nog zijn tweede te maken, bleef het in Eindhoven bij 1-0.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: