18 maart 2017 In de media

Siem de Jong weer belangrijk voor PSV

PSV heeft zaterdagavond een moeizame thuiszege geboekt op Vitesse. Siem de Jong kroonde zich vroeg in de tweede helft tot matchwinner.
PSV en Vitesse wisten het publiek in Eindhoven in de eerste helft nauwelijks te vermaken. Toch waren er wel enkele mogelijkheden. De eerste voor PSV te noteren. Luuk de Jong zag echter zijn schot geblokt worden na een goede combinatie met Davy Pröpper.

De nummer drie van de Eredivisie had de controle, maar De Jong oogde niet scherp. Voor Vitesse kreeg Kevin Diks de eerste kans. De huurling van Fiorentina kwam een paar centimeter te kort om de bal langs Jeroen Zoet te schieten.

Na rust leken beide ploegen wakker te schieten. Vijf minuten na de thee schoot Siem de Jong PSV op 1-0. Op aangeven van Andrés Guardado pegelde de huurling van Newcastle United de bal in de kruising. 

Vitesse kreeg via Nathan Baker vervolgens de kans om op gelijke hoogte te komen, maar de Engelse middenvelder stuitte op Zoet. Na een uur spelen verving Jürgen Locadia Gastón Pereira bij PSV en de vleugelaanvaller was dicht bij de 2-0, zijn inzet verween echter tegen de paal. 
PSV staat dankzij de zege op één punt van nummer twee Ajax, maar de Amsterdammers komen zondagmiddag nog in actie tegen Excelsior. Vitesse blijft zesde. 

 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: