21 april 2012 In de media

Slap Heerenveen laat Vitesse in slotfase terugkomen

Sc Heerenveen is er zaterdagavond niet in geslaagd goede zaken te doen in de strijd om de Champions League. Ondanks een vroege openingstreffer kwamen de Friezen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Vitesse.
Al na vijf minuten lag de bal in het net. Een aanval van sc Heerenveen kwam bij Luciano Narsingh terecht, die tegenstander Alexander Büttner buitenom passeerde. De dribbelaar gaf vervolgens strak voor op Filip Djuricic, die de bal in het doel frommelde: 1-0. Ook in het vervolg van het duel waren de Friezen de bovenliggende partij. Dit leidde tot kansen voor onder andere Narsingh en clubtopscorer Bas Dost, maar beide aanvallers waren niet scherp in de afwerking.

Na een halfuur spelen was ook de eerste kans voor Vitesse een feit. Wilfried Bony draaide simpel weg bij Jeffrey Gouweleeuw, waarna hij een halve meter voorlangs schoot. Nog voor de rust kreeg diezelfde Bony dé kans op de gelijkmaker. De Ivoriaan kon vrij inkoppen na een voorzet van Renato Ibarra. Echter toonde Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt zijn kwaliteiten door de bal op fraaie wijze te keren.

Na de theepauze golfde het spel op en neer. Tot aan de 78ste minuut slaagde geen van beide ploegen erin om een serieuze kans te creëren. Met nog ruim tien minuten te gaan kreeg invaller Mike Havenaar de bal ingespeeld door Bony. De Japanner trok goed naar binnen om vervolgens dodelijk uit te halen: 1-1. Omdat beide ploegen in het vervolg niet meer tot scoren kwamen, bleef het bij een gelijkspel.