8 augustus 2021 In de media

Slechte generale voor Europese opponent Vitesse

Dundalk FC heeft een slechte generale beleefd voor de return tegen Vitesse in de derde voorronde van de Conference League. Op eigen terrein verloor de Ierse club met 1-4 van St. Patrick’s Athletic.

Vitesse werd afgelopen donderdag enigszins verrast door Dundalk, dat met een verdienstelijk 2-2 gelijkspel het veld van de GelreDome afstapte.

De Ieren konden de kleine stunt zondag geen goed vervolg geven in de Ierse competitie, want St. Patrick’s Athletic bleek een paar maatjes te groot.

De nummer twee van de Ierse competitie gaf Vitesse het goede voorbeeld door met 1-4 in Dundalk te winnen.

Donderdag ontmoeten Dundalk FC en Vitesse elkaar voor de return in de Conference League in Dublin. Omdat het stadion van Dundalk niet aan de UEFA-uitgangspunten voldoet, wordt de wedstrijd gespeeld in het stadion van Shammrock Rovers, circa een uur reizen van Dundalk gelegen.

Er mogen maximaal 1500 supporters bij aanwezig zijn. Helaas geen Vitesse-supporters. De UEFA heeft bepaald dat er geen gastsupporters de stadions in mogen gedurende de voorrondes en play-offs van alle Europese toernooien. Voor de groepsfase wordt de situatie opnieuw bezien.

Bron: Soccernews - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: