7 december 2014 In de media

Slechte reeks deert Bosz niet: ‘Dat is gelul’

Peter Bosz heeft er geen zorgen over dat zijn Vitesse voor de zesde Eredivisie-wedstrijd op rij zonder zege bleef. Thuis tegen FC Twente sleepte een tiental van Vitesse een punt uit het vuur (2-2).
Geconfronteerd met de matige serie van zijn ploeg reageerde Bosz geprikkeld. 'Al dat gelul over de zesde wedstrijd op rij die we niet gewonnen hebben..', beklaagde hij zich bij FOX Sports. 'Je moet alleen kijken naar het laatste duel en aan deze wedstrijd houden we geen slecht gevoel over. '

Tijdens de confrontatie tussen Vitesse en Twente werden maar liefst negen kaarten (acht keer geel, één keer rood) gegeven. 'In Nederland zie je niet vaak zo'n harde wedstrijd. We hebben daar in de Eredivisie blijkbaar moeite mee, want anders geeft scheidsrechter Richard Liesveld niet zoveel kaarten. Ik vond het namelijk geen gemeen duel', oordeelde Bosz.

Stappen
Twente leek in de vijftigste minuut een zege in de schoot geworpen te krijgen, toen Davy Pröpper bij een 2-1 voorsprong voor Vitesse rood pakte en een strafschop veroorzaakte. De penalty werd nog benut door Hakim Ziyech, maar vervolgens kreeg Twente tegen een tiental van Vitesse nog nauwelijks kansen om de overwinning te grijpen.

'Door die rode kaart werd de wedstrijd anders', zocht Twente-coach Alfred Schreuder naar een verklaring voor het povere spel van zijn ploeg na rust. 'Vitesse geeft dan namelijk geen ruimte meer weg. Dan moeten wij het aan de bal beter doen en sneller van kant wisselen om een opening te forceren. Daar moeten we stappen in maken', besloot Schreuder.