15 augustus 2021 In de media

Slechte verliezer Van Polen keurt biergooien goed ‘Ik had dat bier ook gegooid’

PEC Zwolle aanvoerder Bram van Polen (foto rechts) ergerde zich zondagmiddag aan de spelers van Vitesse. De oud Vitessenaar die van de Vitesse-academie doorliep en van 2006-2007 voor de Vitesse O21 speelde, zag de Arnhemmers winnen met 0-1 bij PEC Zwolle, maar had blijkbaar moeite met de manier waarop.

Na de 0-1 van Nikolai Baden Frederiksen deed Vitesse  controleerde Vitesse de wedstrijd en ontregelde het spel regelmatig, volgens Van Polen. “Met name in de tweede helft deed Vitesse er alles aan om het spel dood te leggen en dat wordt helaas beloond”, zei de PEC-captain bij ESPN.

‘Achterover hangen’

Van Polen had ergens wel begrip voor die speelwijze. “Dit is wat zij willen, want ze hebben een zware week gehad en spelen volgende week ook weer tegen Anderlecht. Als ze dan op 1-0 komen, gaan ze achterover hangen en het spel verkrachten. Dat is misschien een beetje lomp hoe ik dat zeg, maar het is wel zo.”

‘Ik snap het bier gooien, zou het ook doen’

De frustratie van de Zwolse supporters richten zich specifiek op Markus Schubert, de keeper van Vitesse die al snel beticht werd van tijdrekken. De Zwolse supporters bekogelden hem bij elke uittrap met plastic bierglazen met zo duur betaalde inhoud. Zwolle-aanvoerder Van Polen toonde zich een slecht verliezer door dat goed te keuren. “Ik snap wel dat ze met bier gaan gooien. Dat zou ik als ik daar stond ook doen, al wil ik dat natuurlijk niet aanmoedigen of zo.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: