21 maart 2018 In de media

Sleutelrol Vitesse in strijd om degradatie in eredivisie

Vitesse vertolkt dit jaar een sleutelrol in de degradatiestrijd van de eredivisie. De Arnhemse club treft in de slotweken van de competitie nog liefst vijf clubs uit de onderste regionen van de ranglijst. Daarbij zitten drie thuiswedstrijden: tegen Roda JC, Sparta en FC Twente.
De eredivisie telt nog zes speelrondes. Naast Vitesse spelen ook Feyenoord en PSV een rol in de ontknoping van het seizoen. Ook zij treffen clubs die strijden tegen de degradatie.

Vitesse start de cyclus tegen Roda JC, op zaterdag 31 maart, in GelreDome. Willem II sluit de rij op 6 mei. De Tilburgers spelen de laatste competitieronde in eigen huis.

Van de clubs onderin ontmoet niemand in het restant van de competitie nog Ajax of AZ. Willem II, Sparta en FC Twente nemen het wel op tegen Feyenoord. NAC en Roda spelen nog tegen PSV. Als de marge met Ajax in stand blijft, kan de Eindhovense club tegen de Limburgers landskampioen worden.

Vitesse strijdt in de laatste zes weken om een plek in de play-offs om Europees voetbal. De reeks ziet er als volgt uit: Roda JC, Sparta en FC Twente (thuis), NAC, AZ, Willem II (uit). 

De wedstrijd tegen AZ is op woensdag 18 april. Vier dagen later wacht voor de club uit Alkmaar de bekerfinale tegen Feyenoord. FC Twente is op zondag 29 april de laatste tegenstander van Vitesse in GelreDome.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: