1 mei 2018 In de media

Sloetski scout in buitenland voor Vitesse

Leonid Sloetski biedt Vitesse de helpende hand in de transferzomer. De nieuwe, Russische trainer van de Arnhemse club reist momenteel de aardbol over om talent te scouten. De eredivisionist is druk bezig met de samenstelling van de selectie voor het komende voetbaljaar.
Sloetski (46) is in het buitenland actief. Hij loopt toernooien en wedstrijden af. Zo is hij in Caïro wezen kijken naar Mohamed Magdy, middenvelder van Enppi Club uit de Egyptische metropool. De neo-international is (mogelijk) een interessante optie voor Vitesse.

Voor Vitesse zijn extra ogen welkom. Marc van Hintum heeft halverwege dit seizoen als hoofdscout de taken van technisch directeur overgenomen van Mohammed Allach, die naar Maccabi Haifa is vertrokken. Dat betekent dat hij zijn tijd moet verdelen.

Sloetski, drievoudig kampioen in Rusland met CSKA Moskou en voormalig bondscoach van het land, treedt pas met de start van het nieuwe seizoen in dienst bij Vitesse. Hij scout nu in zijn eigen tijd.

Sloetski is nog in afwachting van een werkvergunning in Nederland. Hij neemt als assistent Oleg Yarovinskiy mee. Ook die moet zijn werkvergunning nog krijgen.

Gelderlander / Foto’s Vitesse – Hull

Hoofdsponsor: