8 augustus 2018 In de media

Sloetski: Profiteren van onrust bij FC Basel

Leonid Sloetski hoopt in de derde voorronde van de Europa League te profiteren van onrust bij FC Basel.
Met een trainerswissel vaart de Zwitserse topclub al vroeg in het seizoen een andere koers. Daaruit wil de Russische coach met Vitesse voordeel halen.

Vitesse-trainer Leonid SloetskiVanwege slechte resultaten heeft bij FC Basel Raphaël Wicky vorig week plaats moeten maken voor Marcel Koller. De Zwitserse club werkt nu met een nieuw spelsysteem, waarin Ricky van Wolfswinkel vanaf de rechterflank moet komen.

,,We hebben Basel uitgebreid geanalyseerd en zien kansen”, zegt Sloetski. ,,Maar dan moeten wij ook top zijn. Basel is wel een topclub.”

Vitesse is nog wispelturig, zeker op defensief vlak. ,,Maar we hebben deze zomer ook de twee centrale verdedigers Guram Kashia (San Jose Earthquakes) en Matt Miazga (door Chelsea verhuurd aan FC Nantes) zien vertrekken. Daarbij staat er met Eduardo een nieuwe keeper in de goal. Dat zijn dus drie spelers in de as achterin. Dan kost automatismen kweken tijd.”

Wijzigingen

Tegen FC Basel verkiest Sloetski achterin Maikel van der Werff boven Rasmus Thelander. De Noord-Hollander start naast Jake Clarke-Salter en is daarmee meteen ook aanvoerder van Vitesse. ,,We hebben drie goede centrale verdedigers”, stelt Sloetski. ,,Ik kies naar gelang de situatie voor de beste combinatie.”

De positie van schaduwspits is ook een puzzelstuk bij Vitesse. De kwaliteit Mason Mount (door Chelsea verhuurd aan Derby County) is niet te vervangen. Sloetski kiest nu voor Thomas Bruns, waar in de vorige kwalificatieronde tegen Viitolrul Matus Bero nog op ‘10’ stond.

,,We zoeken nog een beetje naar de ideale samenstelling”, legt Sloetski uit. ,,Mason Mount was heel erg goed. Maar ik heb vertrouwen in de spelers die er nu staan.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: