6 juli 2021 In de media

Slordig Vitesse gaat met ruime cijfers onderuit tegen FC Nordsjaelland

Vitesse heeft ook de derde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. FC Nordsjaelland was zeer effectief en won met 0-5 van de Arnhemmers. Simon Adingra, Ibrahim Sadiq, Kamaldeen Sulemana, Oliver Antman en Emeka Nnamani zorgden voor de doelpunten aan Deense zijde.

Drie keer veertig minuten stond er op het programma in Delden, waarbij Danilho Doekhi als aanvoerder aan de aftrap verscheen. Het was zijn eerste wedstrijd nadat hij afgelopen donderdag weer aansloot bij de selectie. Jeugdspelers Nigel van Haveren, Simon van Duivenbooden, Xiamaro Thenu, Jordi Altena en Marcus Steffen behoorden voor de eerste keer tot de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Thomas Letsch.

Na een slordige terugspeelpass van Jacob Rasmussen keek de ploeg al na drie minuten tegen een achterstand aan. Enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen volgden. Zo eindigde een hakbal van Oussama Darfalou, na een kopbal van Doekhi, in de handen van keeper Peter Vindahl en ging de poging van Maxi Wittek over. Ook Million Manhoef zag zijn inzet over het doel van FC Nordsjaelland verdwijnen. Hoewel Vitesse in het eerste blok het overwicht had, was de Deense ploeg gevaarlijk in de omschakeling. Op slag van rust mocht Loïs Openda nog uithalen, maar de Deense doelman bracht redding.

Vitesse kwam niet goed uit de startblokken in het tweede blok. Sadiq verdubbelde al snel de score: 0-2. Via Gyan de Regt en Hilary Gong kregen de Arnhemmers nog mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen, maar beide pogingen werden niet benut. De Denen waren daarentegen wel zeer effectief. Sulemana breidde de voorsprong verder uit naar 0-3.

Ook het derde blok startte niet goed voor Vitesse. In twee instanties was het Antman die de 0-4 op het scorebord noteerde. Twee minuten later was FC Nordsjaelland alweer trefzeker. Nnamani was verantwoordelijk voor de 0-5.

Vitesse vs FC Nordsjaelland 0-5 (0-1) (0-3)

3’ Adingra 0-1, 42’ Sadiq 0-2, 80’ Sulemana 0-3, 82’ Antman 0-4, 84’ Nnamani 0-5