15 november 2010 In de media

Slotakkoord van de tussenpaus

Hans van Arum kon zijn ge­voel na het zesde en laatste duel als interim-coach bij Vitesse ( 1- 5 bij VVV) in één woord vangen: ‘Opgelucht’.

Met een heel wat opge­wekter gevoel dan een week geleden kon interim- trainer Hans van Arum van Vitesse gisteravond in het Bilderberghotel in Ooster­beek op audiëntie bij zijn opvolger en nieuwe baas Albert Ferrer. Im­mers, woensdag plaatste Vitesse zich bij de beste zestien van het KNVB-bekertoernooi (3-0 winst op Rijnsburgse Boys) en gistermid­dag in Venlo boekte de tussenpaus een eclatante competitiezege op concurrent VVV-Venlo: 1-5.

Dat deed Van Arum (43) onder toeziend oog van zijn opvolger en nieuwe baas Albert Ferrer (40), die in de Koel op de tribune zat. Het was de eerste en ook enige ze­ge in vijf competitieduels die de tij­delijk de opvolger van Theo Bos op zijn naam zette. Met vijf pun­ten uit vijf duels deed Van Arum het zelfs iets beter dan zijn voor­ganger Bos, die negen duels nodig had om acht punten bijeen te spe­len. Dankzij de zege in Venlo be­gint Vitesse vandaag onder Ferrer net boven de degradatiestreep, in plaats van eronder. Ferrer resteert twintig duels om ze­ven punten in te lopen op de acht­ste plaats van SC Heerenveen; goed voor de play-offs om Euro­pees voetbal en de doelstelling voor dit seizoen.

„Ik ben opgelucht dat het erop zit”, bekende Van Arum gistermid­dag in Venlo. „ Ik denk dat Ferrer verder kan met wat hij vanmiddag heeft gezien. We wilden het initia­tief nemen en we hebben gepro­beerd dominant te zijn, zoals Fer­rer dat ook wil en dat is aardig ge­lukt”, vond de coach, die zijn ploeg naast de vijf doelpunten nog twee handenvol kansen om zeep zag helpen door slordigheid, on­kunde, verkeerde keuzes en ook pech.

Vitesse was opmerkelijk genoeg een klasse beter dan VVV, maar deed een paar knullige pogingen om de zekere driepunter nog te verspelen. Zo verspeelde Eloy Room voor rust de bal na een te­rugspeelbal van Rajkovic, maar de doelman - die verder uitstekend keepte - had het geluk dat de bal na zijn slechte aanname niet voor een Venlose voet caramboleerde.
Alexander Büttner hielp VVV na rust aan een strafschop (Ruud Boy­mans maakte 1-2), waardoor de ontredderde thuisploeg plots vleu­gels kreeg; twee minuten later dacht ‘half VVV en Vitesse’ dat het 2-2 was maar de treffer van Uchebo was net buitenspel.

Invaller Marcus Pedersen (77e) van Vitesse liet in krap twee minuten zien hoe je doelpunten moet ma­ken. De jonge Noor verdubbelde de treffers vanWiljan Pluim (0-1) en Julian Jenner (0-2) in de 85e en 86e minuut: 1-3 en 1-4. Het slotak­koord was van Ismaïl Aissati: 1- 5.

„We waren dodelijk in de omscha­keling”, had Van Arum geconsta­teerd. „Dit is een mooi moment om het stokje over te dragen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: