23 september 2019 In de media

Slutskiy over de ‘Bazoer-situatie’: “Zeker niet met opzet”

Diemers werd door Bazoer tijdens een val in het gezicht geraakt. Volgens de Fortunees gebeurde dat met meer dan toeval. Vitesse-trainer Slutskiy wuifde de situatie en alle speculaties over opzet echter resoluut weg.
Vitesse-coach Leonid Slutskiy kreeg voor de camera van FOX Sports na afloop van de 4-2 zege de beelden voorgehouden.

Hij beschermde zijn middenvelder: "Het is niets speciaals. Het was niets bijzonders", aldus Slutskiy, die vond dat Bazoer geen snelheid maakte om te trappen.

"Hij sprong niet op, hij trapte hem niet met opzet. Hij raakt hem maar heel licht. Hoe spelen we? We spelen toch met mannen, niet met vrouwen. Dit is hem niet wegtrappen, ik zie niets ongelofelijks."

Volgens Diemers, die zelf op de bon ging voor zijn duw tegen Bazoer, sloot hij opzet niet uit. "De scheidsrechter kwam in de rust naar mij toe dat hij hier een gele kaart voor had moeten geven, maar als ik het zo zie, denk ik dat rood wel op zijn plek was".

Naar eigen zeggen wilde hij Bazoer niets aan naaien, vertelde Diemers tegenover FOX Sports. "Hij zal het misschien niet met opzet doen, dat weet ik niet. Feit is wel dat hij mij met zijn noppen over mijn nek en mijn gezicht raakt."

Feit is dat de scheidsrechter het voorval gezien en beoordeeld heeft. Dat hij achteraf gezegd zou hebben dat geel op zijn plaats was, doet daar niet aan af. De VAR zag geen aanleiding om de scheidsrechter te overrulen wegens een niet correct genomen besluit. Beweringen van tv-analytici dat de tuchtcommissie de zaak nog in behandeling zou moeten nemen kunnen dus worden uitgesloten.

 
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: