16 december 2018 In de media

Slutskiy roemt mentale veerkracht Vitesse

Leonid Slutskiy was zaterdag zeer te spreken over de mentale weerbaarheid bij Vitesse. De coach zag de Arnhemse equipe terugvechten na de gelijkmaker, die uit het niets viel. Dat leverde alsnog de zege op (2-1).
,,Dit was een heel moeilijke wedstrijd, nadat we de vorige weken teleurstellend presteerden (1-1 tegen FC Emmen en 2-1 verlies tegen NAC, red.). Er stond toch druk op de wedstrijd. We hadden de controle, maar moesten oppassen voor de counter van VVV”, sprak Sloetski.

Vitesse kwam op voorsprong door Martin Ødegaard. ,,We gingen op jacht naar de tweede goal”, stelde Slutskiy. ,,We hadden een overwicht. Maar dan komt VVV uit het niets toch op 1-1. Met de eerst kans. Daarna heb ik de juiste reactie gezien van de ploeg. Ik ben zeer tevreden over onze veerkracht.”

Gong
Hilary Gong kreeg ook de complimenten. De Nigeriaan viel geweldig in en gaf de assist voor de winnende treffer van Oussama Darfalou. ,,Ik ben blij dat Gong zich zo laat zien”, zei Slutskiy. ,,Hij was een dure zomertransfer voor Vitesse. Maar hij sukkelde veel met blessures. De laatste weken werd hij fit en nu viel hij goed in. Dit is voor een jonge speler heel erg belangrijk. En voor ons is er nu ook meer variatie in de aanval.”

Steijn
Maurice Steijn baalde van die tweede treffer van Vitesse. ,,Vooropgesteld, we hebben het weinig laten zien”, reageerde de trainer van VVV. ,,Maar bij rust was het 1-0 en we gaven niet veel weg. Er was dus nog uitzicht op een goed resultaat.”

Steijn kreeg dat door een aanvallende wissel met Patrick Joosten. ,,We scoren uit onze enige kans. Dat is dan tegen de verhouding in. Maar dan moet je ook dat resultaat pakken. Maar bij ons gaat het dan mis. Als wij er dan massaal uit gaan rennen, is dat erg naïef. Het is geen schande hier te verliezen, maar we hadden in een in matige wedstrijd een punt kunnen pakken.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: