21 mei 2019 In de media

Slutskiy roept Vitesse op tot straatgevecht

Leonid Slutskiy gooit alle registers open bij Vitesse. De Rus wil voor de play-offreturn tegen FC Groningen ‘een straatgevecht’ ontketenen. De Arnhemse club gaat in GelreDome vol in de aanval.
Een authentieke slijtageslag, overladen met tragiek en dramatiek, moet Groningen murw beuken aan de Rijn. Met die oorlogstaal zet Leonid Slutskiy de koers uit voor de ‘victorie van Vitesse’. Voor de Russische coach leidt de weg naar de finale van de nacompetitie om Europees voetbal naar voren. En zonder remmen.

,,Tactiek is in dit soort wedstrijden ondergeschikt aan passie”, zegt de trainer van de Arnhemse eredivisieclub. ,,Natuurlijk moet het team goed staan. Maar dit is vooral de tijd van karakter. Van ruggengraat. Van vechtlust. Uiteindelijk zijn dat de hoofdingrediënten om Groningen te verslaan.”

Uitgoal
Vitesse moet in GelreDome een 2-1 nederlaag wegpoetsen. Op basis van het bedroevende optreden van zaterdagavond in de Euroborg is voor grootspraak geen reden. ,,We hebben geluk gehad in Groningen”, reageert Slutskiy. ,,We lagen op onze rug. Maar het team richtte zich op en keerde de verhoudingen. De uitgoal (van Max Clark, LL) was heel erg belangrijk.”

,,Ik kan garanderen dat dit nu een sensationeel duel wordt. Wij kiezen vol voor de aanval. We moeten wel. Er zijn twee opties. We gaan door naar de finale van de play-offs of het seizoen komt abrupt tot een einde. We zitten dus in een situatie, waarin risico noodzakelijk is. Alle kracht en energie moeten in deze wedstrijd worden gestopt.”

Lees HIER verder

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: