27 augustus 2019 In de media

Slutskiy test Lelieveld en Vroegh als backs bij Vitesse

Leonid Slutskiy test Julian Lelieveld en Patrick Vroegh als linksback bij Vitesse. De Russische coach acht de twee talenten uit de eigen opleiding kandidaat voor de vervanging van Max Clark, nu de Brit met een hoofdblessure is weggevallen.
Clark (23) is zeker enkele weken uit de roulatie, na een botsing in het duel met Heracles van zaterdagavond. In de selectie van Vitesse is de Engelsman de enige linksbenige back.

Vroegh (19) en Lelieveld (21) zitten bij de eerste selectie van Vitesse. Lelieveld is teruggekeerd bij de Arnhemse club na een jaar op huurbasis bij eerstedivisionist Go Ahead Eagles. Hij heeft ook al eredivisie-ervaring. Vroegh is doorgestroomd vanuit de opleiding en maakt sinds de voorbereiding op dit seizoen deel uit van de groep van Slutskiy.

Lelieveld en Vroegh werden maandag serieus getest in het duel van Jong Vitesse met Jong FC Twente (1-1). Slutskiy was daarbij aandachtig toeschouwer. Beiden kregen een helft speeltijd als linksback.

Slutskiy heeft nog andere alternatieven. De Rus kan ook rechtsback Vyacheslav Karavaev naar links verhuizen. Thomas Hajek is verder een linkspoot, maar de Tsjech is centrale verdediger.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: