10 november 2018 In de media

Slutskiy wil nu een reeks van overwinningen

Vitesse-coach Leonid Slutskiy was uiteraard zeer tevreden met de 2-1 overwinning op directe concurrent FC Utrecht, maar de trainer hoopt dat het hier niet bij blijft. ‘Hopelijk is dit de start van een reeks.’
Het was ongelooflijk moeilijk vandaag. Maar Thelander had drie maanden niet gespeeld, Beerens drie weken niet, Büttner hetzelfde. Serero kon vandaag ook niet spelen. Dat zorgde ervoor dat we de eerste helft wat angstig waren en defensief speelden', vertelde de coach na afloop.In de rust vond Slutskiy het genoeg. 'Toen vertelde ik dat we meer risico moesten nemen. Aan een gelijkspel hebben we niks. We maakten gelukkig daarna twee geweldige doelpunten.'

Eén daarvan was van Linssen, die de wedstrijd openbrak. 'Ja, daarna kregen wij nog twee grote kansen. Utrecht ook een hele grote, maar Eduardo had een waanzinnige redding in huis. We verdienden deze overwinning ook, hopelijk is het de start van een reeks.'

Vijf wedstrijden, vijftien punten?

En dat moet ook kunnen want in de volgende wedstrijden treft Vitesse op papier makkelijkere tegenstanders (Willem II, Emmen, NAC, VVV en De Graafschap). 'Op papier lijkt het makkelijk. Maar we wonnen ook niet van Excelsior en thuis speelden we gelijk tegen ADO. Helaas spelen we niet op papier, maar op een voetbalveld. We moeten daar dus keihard voor trainen', aldus de Russische coach.