1 november 2019 In de media

Slutskiy: ‘Ik denk na over een of twee veranderingen’

Na het gewonnen bekerduel met De Graafschap (2-0) spelen we op zondag 3 november (12.15 uur) weer in competitieverband. In stadion De Oude Meerdijk is FC Emmen de tegenstander.
We blikken vooruit met verdediger Danilho Doekhi en hoofdtrainer Leonid Slutskiy.

Laatstgenoemde denkt na over één of twee veranderingen in zijn basisploeg ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen ADO Den Haag (0-2).

Slutskiy vindt dat Vitesse een reactie moet geven na de thuisnederlaag van vorige week. “We spelen de derde wedstrijd in iets meer dan een week tijd, maar dat moet geen probleem zijn. We zijn er klaar voor”, begint de trainer. “Ik denk na over één of twee veranderingen in de basiself. De beste elf op dit moment moeten spelen. De groep zit qua niveau dicht bij elkaar, dus ik heb wat te kiezen. Al hebben we ook wat blessures. Dat maakt het ook weer lastig.”

Waar Vitesse zich probleemloos plaatste voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker strandde het bekeravontuur van de komende tegenstander al na één wedstrijd. FC Emmen verloor in het Rat Verlegh Stadion met 3-2 van NAC Breda. In de Eredivisie ging het vorige week vrijdag ruim ten onder bij FC Twente: 4-1. “In uitwedstrijden zie je een ander FC Emmen dan in eigen huis”, zegt Slutskiy. Hij bekeek het duel van de Drenten in de Grolsch Veste. “Buitenshuis spelen ze wat behoudender. In thuiswedstrijden ogen ze solide en agressief. Bovendien spelen ze in eigen stadion op een moeilijk bespeelbare kunstgrasmat. Dat zijn andere omstandigheden. Daar moeten wij ons tegen wapenen.”

Volgens Doekhi is het wel lekker dat Vitesse de derde wedstrijd in iets meer dan een week tijd speelt. “We willen de nederlaag tegen ADO wegspoelen. En als je veel wedstrijden speelt, kom je in een flow”, zegt de verdediger. Vorig seizoen won Vitesse met 0-3 in Emmen. “Dat was een goede wedstrijd. Maar zij hebben nu tien punten en die hebben ze allemaal behaald in eigen huis. We zullen dus waakzaam moeten zijn.”

Vitesse mist in Emmen Oussama Tannane, Charly Musonda Jr en Hilary Gong vanwege blessures.

 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: