24 september 2018 In de media

Slutskiy: Ophef over reserverol Linssen bij Vitesse overdreven

Coach Leonid Slutskiy vindt de ophef over de reserverol van Bryan Linssen bij Vitesse tegen ADO Den Haag (1-1) overdreven. De Rus stelt ‘dat spelers in de eredivisie’ wel eens op de bank kunnen belanden.
Slutskiy passeerde Linssen zaterdagavond voor de Airborne-wedstrijd. De Limburger was fit, nadat hij een week eerder nog kampte met een enkelblessure. Later viel hij nog in.

Vitesse speelde met 1-1 zeer teleurstellend gelijk tegen de Zuid-Hollandse club. Naderhand werden er vraagtekens gesteld bij de keuze van Slutskiy.

,,Dat kan altijd”, stelt Slutskiy. ,,Dat is voetbal. Ik koos ervoor de voorste linie en het middenveld te handhaven, na de zege bij PEC (0-2, in Zwolle, red.). Daarvoor leverden we enkele wedstrijden af, waarbij niet alles even goed liep. Tegen AZ, Heerenveen en Ajax. De resultaten waren teleurstellend. Tegen PEC was de uitvoering goed.”

Linssen krijgt alle vertrouwen van Slutskiy. ,,Hij werd vorig seizoen ook topscorer van Vitesse”, zegt de Rus. ,,Maar hij was dit seizoen nog niet in topvorm. Dat kan. Hij miste ook best al wat kansen (onder andere tegen AZ, red.). Dan kan de keuze anders uitvallen. Het viel me op dat er wel wat veel aandacht aan die keuze uitging. Maar het is toch niet zo dat een speler bij Vitesse de status heeft dat hij altijd speelt? Dat heeft niemand.”

Slutskiy is ook na het weekeinde nog altijd ‘ziek’ van het gelijke spel tegen ADO. ,,Ik heb zoiets nog nooit gezien. Ik ben geschrokken. Het verval is ongewoon. Daar moeten we met zijn allen mee aan de slag.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: