20 juli 2019 In de media

Slutskiy: “Bazoer en Tannane moeten belangrijke spelers worden”

De verwachtingen zijn hooggespannen bij Vitesse als het gaat om Oussama Tannane. De aanvaller kwam vorige week net als Riechedly Bazoer naar Arnhem en maakte zaterdag indruk met een fraaie assist tegen SV Darmstadt (0-1).
De coach van de Arnhemmers verwacht dat de aanvaller in de voetsporen kan treden van Martin Ødegaard. De Noor was vorig seizoen de grote smaakmaker bij Vitesse. "Tannane is eenzelfde type voetballer als Ødegaard", zegt de Russische trainer tegen De Gelderlander. "Hij is technisch begaafd en speelt aantrekkelijk voetbal. Hij heeft ook een goede voorzet en laatste pass met links."

Tannane kan goed als nummer tien spelen, maar moet bij Vitesse vanaf de zijkant komen. Dat is volgens Slutsky geen probleem. "Omdat we geen typische vleugelaanvallers hebben, moeten de buitenste middenvelders naar binnen komen om ruimtes te maken voor de backs. Het is tactisch gezien een moeilijke positie. Maar een speler als Tannane kan dat", zegt de trainer. Fysiek moet hij nog wel stappen zetten, stelt Slutsky. "Hij is nog niet in optimale conditie, heeft nog wat overgewicht. Als hij fit is, moet hij normaal gesproken één van de beste spelers van Vitesse zijn. Dat geldt ook voor Bazoer. Zij moeten dit seizoen de leiders van het team worden."

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: