10 augustus 2018 In de media

Slutskiy: ‘Dat kan tegen FC Groningen een voordeel zijn’

Vitesse start op zondag 12 augustus aan het nieuwe Eredivisieseizoen. In GelreDome is FC Groningen dan de tegenstander.
Een goed begin is het halve werk, weet ook hoofdtrainer Leonid Slutskiy. "De eerste wedstrijd is altijd belangrijk, maar het wordt niet gemakkelijk. FC Groningen is een goede ploeg en heeft met Ritsu Doan één van de betere spelers van de competitie in de gelederen."

Voordeel voor Vitesse
In tegenstelling tot FC Groningen heeft Vitesse al een aantal serieuze wedstrijden in de benen. "Dat kan een voordeel voor ons zijn. We begrijpen elkaar daardoor mogelijk al een stuk beter", meent Slutskiy.

Navarone Foor
Als het aan middenvelder Navarone Foor ligt blijven de drie punten zondag hoe dan ook in Arnhem. "FC Groningen heeft met name voorin veel kwaliteiten, maar daar lopen we niet voor weg. Wij zijn er klaar voor."

Ambitie
"We willen minimaal hetzelfde bewerkstelligen als afgelopen jaargang is gebeurd. Misschien dat we gedurende het seizoen deze ambitie kunnen bijstellen, maar dat zien we tegen die tijd wel", besluit Slutskiy.

Terug in de tijd
Een jaar geleden kende Vitesse een uitstekende seizoensstart. In eigen huis werd er met 4-1 gewonnen van NAC Breda, door treffers van Thomas Bruns, Bryan Linssen, Tim Matavz en Milot Rashica. Tickets voor de wedstrijd tegen FC Groningen zijn verkrijgbaar via Vitesse.nl/tickets.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: