23 augustus 2019 In de media

Slutskiy: ‘Het middenveld is de belangrijkste factor’

Zaterdagavond 23 augustus (19.45 uur) reist Vitesse naar Almelo voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Het team van Leonid Slutskiy wil graag haar ongeslagen status vasthouden. Hoofdtrainer Slutskiy en middenvelder Oussama Tannane blikken vooruit op de wedstrijd tegen Heracles Almelo.
Vitesse is de Eredivisie goed begonnen met twee overwinningen en één gelijkspel. Dankzij dit goede begin staat Vitesse op een gedeelde eerste plaats in de Eredivisie. De hoofdtrainer zag de tegenstander van komend weekend, Heracles Almelo, afgelopen weekend verliezen van PSV (0-2). “Heracles speelt heel agressief, zelfs tegen PSV. Cyriel Dessers is een spits die tegen elk team kan scoren dus hier moeten we voor oppassen.” Slutskiy wil de wedstrijd tegen Heracles Almelo vooral domineren op het middenveld. “Het middenveld is de belangrijkste factor van het team. Wij hebben wel wat problemen op het middenveld met onze blessures, maar gelukkig hebben wij een brede selectie met goede wissels.“

Ook de buitenspeler heeft goede verwachtingen voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. “Wij zijn goed aan de competitie begonnen, belangrijk was de wedstrijd tegen Ajax (2-2).” Toch houdt Tannane een slag om de arm.“ Heracles speelt op kunstgras en dat is zeker een voordeel voor ze. Tegenstanders hebben daar vaak moeite mee. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons eigen spel gaan spelen.” De oude club van Tannane heeft nog altijd een speciaal plekje in zijn hart. “Vier jaar geleden was mijn laatste wedstrijd voor Heracles. Het is bijzonder voor mij om hier terug te keren. Ik volg de club nog steeds en deze club blijft mij een speciaal gevoel geven.”

Slutskiy kan op een aantal spelers geen beroep doen. Eerder deze week vertrok Rasmus Thelander naar het Deense Aalborg BK. Thulani Serero ontbreekt bij in de wedstrijdselectie in verband met een mogelijk vertrek. Charly Musonda Jr. en Matúš Bero zijn beide nog twijfelgevallen voor de wedstrijd.
 

  • Vitesse is de eerste drie Eredivisie-duels nog ongeslagen. De laatste keer dat dit gebeurde in de eerste vier speelronden was in seizoen 2012|2013.
  • Vitesse kan voor het eerst, sinds september tot oktober 2015, de nul houden in drie Eredivisie-duels op rij.
  • Kara was in zijn laatste vijf Eredivisie-duels direct betrokken bij zes goals (twee goals en vier assists).
  • Heracles Almelo pakte slechts één punt in de eerste drie speelronden van dit Eredivisie-seizoen. Uit bij Fortuna Sittard werd het 1-1. Heracles verloor in eigen huis van sc Heerenveen (0-4) en PSV (0-2).
  • Mohammed Osman, huidig speler van Heracles Almelo, is oud-speler van Vitesse en maakte zijn Eredivisie-debuut namens onze club. Hij speelde tussen 2015 en 2017 in totaal vier Eredivisie-duels voor de Arnhemmers.
  • Heracles Almelo kan de eerste ploeg worden die niet scoort in zijn eerste drie thuisduels van een Eredivisie-seizoen sinds AZ in 2015|2016.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: