8 maart 2019 In de media

Slutskiy: ‘kracht ligt voorin’

Vitesse treedt zondag aan tegen de huidige nummer drie: Feyenoord. De krachtmeting met de Rotterdammers begint om 14.30 uur in GelreDome. Vitesse TV kijkt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en middenvelder Matúš Bero vooruit op de wedstrijd.

De Arnhemmers kwamen laat op gang, pas tegen het einde van het tweede bedrijf werd NAC Breda definitief over de knie gelegd. “Na de rust hebben we als team goed gespeeld, de wedstrijd gedomineerd en alles bijeengenomen ook terecht gewonnen”, aldus Slutskiy. De laatste weken speelt Bero op een nieuwe, wat verdedigende positie. Hij kijkt tevreden terug op zijn duel tegen de Bredanaren. “Het is een defensievere plek op het veld, die andere taken met zich meebrengt. Ik vind het een fijne positie, nu krijg je ook meer ballen dan wanneer je op de tien-positie staat. Ik kom meer in de duels en kan nu op een andere manier belangrijk zijn voor het elftal”, zegt Bero. 

Hectisch duel 
De laatste ontmoeting tussen Vitesse en Feyenoord was er eentje die menig Vitessenaar niet snel vergeet. In die wedstrijd vielen er drie rode kaarten en liep Tim Matavz een zware blessure op. “Het was een bizar duel. We begonnen aardig en dankzij een prima voorzet van Vyacheslav Karavaev kon ik scoren en ons op voorsprong schieten. De tweede helft startten we slecht, waardoor het mis ging”, vindt Bero. Vlak voor tijd besliste ex-international Robin van Persie de wedstrijd in het voordeel van de Feyenoorders. “Het grootste gemis was Matavz, die een ernstige blessure opliep, dat was echt een aderlating voor de club.” 

Interessante strijd 
Vitesse ontloopt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst qua puntenaantal steeds minder. Het gat tussen beide teams is de laatste weken een stuk kleiner geworden, maar het verschil is nog steeds zeven punten. Mits de Arnhemmers zondag winnen, doen ze weer mee in de strijd voor een direct geplaatste status voor de UEFA Europa League. Slutskiy: “Het gaat een lastige wedstrijd worden tegen Feyenoord. Zij zijn waarschijnlijk meer aan de bal dan ons en hebben vooral voorin veel kwaliteit lopen.” Bero weet dat de bezoekers niet in de beste vorm verkeren, maar sluit zich aan bij de woorden van zijn hoofdtrainer. “Beide teams hebben een sterke ploeg. Ze hebben veel kwalitatief goede spelers, die het vermogen hebben om snel weer op haar oude niveau te komen. Het wordt een boeiend duel.” 

Groot contrast 
Slutskiy heeft hoopt op een prima resultaat tegen de bekerwinnaar van vorig seizoen. “Er is veel verschil tussen Feyenoord in De Kuip en buitenshuis. Wij spelen zondag thuis met eigen supporters, dus we maken zeker kans op een overwinning.” Wat betreft de selectie zijn er enkele afwezigen in de confrontatie met de club uit de havenstad. “Jake Clarke-Salter, Tim Matavz en Oussama Darfalou zitten niet bij de spelersgroep. Thulani Serero is waarschijnlijk fit genoeg om te spelen”, aldus Slutskiy. Bero heeft vertrouwen in een goede afloop zondagmiddag. “Er liggen zeker kansen, we gaan er alles aandoen om te winnen.”
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: