8 maart 2019 In de media

Slutskiy: Vitesse moet beducht zijn voor aanval Feyenoord

Leonid Slutskiy waarschuwt Vitesse voor de aanval van Feyenoord. De Russische coach ziet daar de kracht van de Rotterdamse club. De equipe uit Arnhem moet top zijn voor de zege in GelreDome.
Vitesse stapt de confrontatie in Arnhem (aftrap 14.30 uur) zondag in met vertrouwen uit drie zeges op rij. De Gelderse club wil het gat naar Feyenoord verkleinen. Nu heeft de Rotterdamse club als nummer drie in de eredivisie zeven punten voorsprong.

,,We kunnen een slag slaan”, stelt Slutskiy. ,,Maar Feyenoord is de favoriet. Kijk naar de resultaten dit seizoen tegen Ajax en PSV. En in de Kuip hebben wij eerder dit seizoen ook verloren. Wij moeten de aanval van Feyenoord beteugelen. Aanvallend heeft Feyenoord met Van Persie, Berghuis, Jørgensen, Larsson, Toornstra en Vilhena veel kwaliteit. Maar we moeten ook zelf onze kansen pakken. Tegen de underdog presteren we dit seizoen onder de maat. Hopelijk zijn we in de toppers op ons best.”

Zware reeks
Voor Vitesse is het duel met Feyenoord de start van een zware reeks. In april komen AZ, FC Utrecht, Ajax en PSV voorbij. ,,En vergeet onderweg de uitwedstrijden bij ADO en Heracles niet”, zegt Slutskiy. ,,Dat zijn duels op kunstgras. Dat is op voorhand ook lastig. De komende maanden worden zwaar.”

Slutskiy kan geen vergelijking maken met de wedstrijd van september, door Vitesse in de slotfase met 2-1 verloren. ,,We kregen twee keer rood (Thomas Bruns en Danilho Doekhi na twee keer geel, red.). Dat was bijzonder zuur. Maar nu hanteren wij een ander systeem, met vier middenvelders en twee spitsen. Ik heb ook meer kennis van de competitie en de tegenstanders. Ik ken de mogelijkheden van deze groep ook beter. Dat eerste duel zat meer in de emotie. En het was het begin van het seizoen, waarin we toch moesten kijken hoe de verhoudingen zouden liggen. Nu kan ik dat beter inschatten.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: