3 juli 2019 In de media

Slutsky over doelstelling Vitesse: Europees voetbal

Bij Vitesse gaf men in het verleden een paar keer aan dat de traditionele top drie van de Eredivisie bestormd diende te worden. Oefenmeester Leonid Slutsky is daar echter duidelijk over: in het aankomende voetbalseizoen gaat dat niet gebeuren.
De Russische coach vertelt aan Voetbal International: "De doelstelling? Die is niet verrassend. Europees voetbal, via de beker of de competitie.

Top drie is onmogelijk, dat kun je vergeten. Ajax, PSV en Feyenoord zijn te goed. Ja, ook Feyenoord. Vilhena is naar Krasnodar. Een goede keuze trouwens, die zijn goed bezig en op de Nederlandse toer. Hier ziet niet iedereen de ware kracht van Krasnodar volgens mij, maar let op die club. Ook zonder Vilhena heeft Feyenoord voldoende goede spelers over.

AZ is normaal de nummer vier. Zij verkopen één of twee basisspelers per seizoen. Dat kunnen ze opvangen, heel knap hoe ze dat doen. Plek vier is het maximaal haalbare voor ons. Als alles meezit en als we constanter worden."

Er gaat hoogstwaarschijnlijk nog wel wat gebeuren op de transfermarkt… "We hebben nog wel wat nodig, het is aan ons om te zorgen dat de nieuwe spelers makkelijk in te passen zijn. Ik wil in Polen met negentig procent van de selectie voor komend seizoen aan de slag."

SN / Foto’s SV

Hoofdsponsor: