12 oktober 2018 In de media

Slutsky zet Van Hintum aan het werk: ‘We bekijken opties om te huren’

Vitesse gaat in januari de transfermarkt op. Trainer Leonid Slutsky bevestigt in gesprek met de Gelderlander dat de zoektocht naar een nieuwe spits is gestart. Een extra aanvaller is wat de Arnhemmers noodzakelijk door de zware blessure van Tim Matavz. De Sloveense aanvaller brak in de wedstrijd tegen Feyenoord zijn kuitbeen en komt daardoor lange tijd niet meer in actie.
Slutsky heeft in de punt van de aanval de beschikking over Oussama Darfalou en Thomas Buitink en dat is volgens de technische staf te mager. Matavz is in ieder geval tot aan de winterstop uitgeschakeld. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de aanvoerder weer inzetbaar is, omdat Vitesse moet afwachten hoe zijn revalidatie verloopt.

De Russische trainer heeft bij technisch directeur Marc van Hintum aangedrongen op een extra spits. “We bekijken de opties om te huren”, aldus Slutsky tegenover het regionale dagblad. “Er moet echt een spits bij. Kwalitatief en kwantitatief moet de selectie op orde zijn. We speuren de markt af.” Voorlopig is Darfalou de eerste spits van Vitesse. Hij kwam afgelopen zomer transfervrij over van USM Algier.

De ziekenboeg van Vitesse is in de eerste maanden van de competitie behoorlijk volgelopen. Aanwinst Rasmus Thelander brak zijn enkel, maar zal over ongeveer twee weken weer aansluiten bij de selectie. Charly Musonda liep een knieblessure en zal binnenkort ook weer aansluiten. Verder zijn Hilary Gong, Roy Beerens en Bryan Linssen herstellende. “De interlandperiode komt ons goed uit”, aldus Slutsky.

Voetbalzone / foto’s SV

Hoofdsponsor: