8 augustus 2018 In de media

Slutsky ziet handicap bij Basel en komt met dierenrijkvergelijking

Vitesse-trainer Leonid Slutsky put in de aanloop naar het tweeluik met FC Basel in de derde voorronde van het Europa League-toernooi moed uit de recente trainerswissel bij de Zwitserse opponent, die Marcel Koller aanstelde als opvolger van Raphaël Wicky.
'Dit is een heel serieuze test tegen een groot team. Op papier is FC Basel de favoriet, maar toch denk ik dat het fifty-fifty is. Zij zijn van coach veranderd en moeten zich aanpassen aan een nieuwe filosofie, aan nieuwe eisen', laat Slutsky weten in gesprek met FOX Sports.

De Russische coach denkt dat zijn spelers boven zichzelf kunnen uitstijgen op het een na hoogste Europese podium. 'Deze confrontatie biedt mijn spelers de kans om te bewijzen hoe goed ze zijn. Wat dat betreft is het net het dierenrijk: het gaat erom wie de beste en de sterkste is. Hopelijk zijn wij de leeuw of de olifant.'

Volgens Slutsky is Vitesse in alle opzichten klaar voor FC Basel. 'Het is belangrijk dat we in onszelf geloven. Na een tegendoelpunt willen we nog weleens de concentratie verliezen.' In de tweede voorronde rekende Vitesse af met het Roemeense Viitorul. De defensie oogde nog niet waterdicht. 'Dat is logisch. Guram Kashia en Matt Miazga zijn weggegaan, met zoveel wijzigingen duurt het even voordat iedereen elkaar begrijpt. In de tweede wedstrijd tegen Viitorul ging het ook al veel beter.'

De aftrap van Vitesse – FC Basel is donderdag om 20.00 uur. Bij de Zwitserse club staat voormalig Vitesse-speler Ricky van Wolfswinkel onder contract.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: