18 mei 2011 In de media

SML verrast combinatieam Vitesse

Een combinatieteam bestaande uit spelers van het eerste en tweede heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen SML met 3-2 verloren.

Het duel werd gespeeld in het kader van het 100-jarig bestaan van de amateurvereniging uit Arnhem. Bij Vitesse begonnen diverse spelers van het beloftenteam dat twee dagen eerder de bekerstrijd in Rotterdam winnend afsloten. Spelers als Rajkovic, Stevanovic, Aissati, Pedersen, Room en Yasuda (dinsdag met Japan 90 minuten benefietduel in Duitsland gespeeld) waren niet inzetbaar.

Dat de vermoeidheid bij de beloftenspelers nog in de benen zat was duidelijk te merken. De met veel bevlogenheid spelende zwarthemden namen als snel een verrassende 2-0 voorsprong door twee doelpunten van Reinder Berfelo. Beide keren was hij vrij man aan de linkerkant. Albert Ferrer wisselde vrij snel na deze achterstand rechtsback Gino Felixdaal voor Raynick Damasco.

Dat het pal voor rust ook nog 3-0 werd was niet volgens het spelbeeld. Met name spits Wilfried had de achterstand om moeten buigen, maar de Ivoriaan had op sportpark de Bakenberg de scherpte niet in de voeten. In de 45e minuut tekende hij nog wel voor de 3-1. Na rust kreeg de ploeg legio kansen op meer treffers, maar de uitstekende doelman van SML en zwak afwerken leverde het combinatieteam nog één treffer op van Ted Heijckmann.

SML – Vitesse 3-2 (3-1)
’14 en ’20 Berfelo 1-0, 2-0; ’42 Mortier 3-0; ’45 Wilfried 3-1; ’60 Heijckmann 3-2