29 april 2010 In de media

SML wordt ‘ steunpunt’ van Vitesse

SML wordt steunpunt van Vitesse. Daarmee is de Arn­hemse amateurvoetbalclub de eer­ste uit de stad die een samenwer­kingsverband met de profs sluit.
Het bestuur van SML is akkoord. Er moet van Vitessezijde nog wel een handtekening onder het conve­nantvoorstel.

Met de samenwerking krijgt Vites­se een eerste optie op de voetbal­talenten van SML. In het voortra­ject mogen de beste voetballertjes bij de Arnhemse profs meetrai­nen. Het bestuur van de Arnhem­se derdeklasser heeft wel een res­trictie ingebracht. „Niet meer dan twee spelers per leeftijdsgroep in één seizoen naar Vitesse”, aldus voorzitter Martin Vedder van SML. Daarmee wil de club voorko­men dat de succesvolle eigen jeugd­elftallen worden uitgehold.

Vitesse zal SML onder meer onder­steuning bieden bij trainingen of het opleiden van trainers. Ook krijgt de club kaartjes voor thuis­duels van de profs. Naast SML heeft Vitesse oriënte­rende gesprekken gevoerd met ESA.

Vitesse is onder technisch direc­teur Marc van Hintum bezig met een inhaalslag. De Arnhemse club heeft al jaren een slechte naam bij amateurclubs in Arnhem en omge­ving.

Onder Van Hintum vaart de club een nieuwe koers om vergaan­de samenwerking tot stand te brengen; clubs worden zogenaam­de steunpunten van Vitesse Vitesse sloot in 2009 als eerste een convenant met DVS’33 uit Ermelo. Verschillende clubs hebben zich nu zelf gemeld bij de profs om aan te geven dat ook zij belangstelling hebben. Voor Vitesse zijn ESA en SML interessant omdat de jeugdelf­tallen op landelijk (tweede en der­de divisie) of minimaal hoofdklas­se- niveau spelen. SML promoveer­de het voorbije weekeinde met de C1 (naar tweede divisie) en de D1 (derde divisie).

De Gelderlander

Hoofdsponsor: