2 december 2010 In de media

Sneeuw mogelijk ook spelbreker in eredivisie

Bij FC Groningen zijn ze er al helemaal klaar voor. Het veld van Euroborg is ondanks het slechte weer bespeelbaar gemaakt en alle kaarten voor de wedstrijd tegen Vitesse van morgenavond zijn verkocht. Wat dat betreft lijkt niets de ontmoeting met de Arnhemmers in de weg te staan. ,,Alleen is het ijskoud”, zegt een woordvoerder van de club.


Die kou kan uiteindelijk best nog eens roet in het eten gooien, zo laat de KNVB weten. Vandaag wordt voor het eerst naar het KNMI gebeld met de vraag hoe de laag de gevoelstemperatuur voor de in het stadion aanwezige mensen zal zijn. Als het te koud wordt, kan een duel worden afgelast.

Het wisselvallige weer kan ervoor zorgen dat dit weekeinde de ene wedstrijd wel en de andere geen doorgang kan vinden. ,,Een algehele afgelasting in het betaald voetbal kennen we niet", zegt een woordvoerster van de KNVB. ,,Een club moet er sowieso alles aan doen om een bespeelbaar veld te hebben. Mochten er in de dagen voorafgaand aan het duel twijfels over het doorgaan zijn, dan komt een scheidsrechter al kijken.''

(red.: Volg de mededelingen over wel of niet afgelasten via Vitesse.nl en Vitesse.org. Op dit moment is er nog geen enkele indicatie van afgelasten.)

AD

Hoofdsponsor: