26 maart 2011 In de media

Snijders: ‘Ik kom straks sterker terug’

Genaro Snijders is herstellende van een ingescheurde kruisband. Een zware blessure die hem buitenspel zet tot de winterstop van het volgend seizoen. De Vitesse-aanvaller laat de moed niet zakken, „Ik kom straks sterker terug. Dat is Van Nistelrooij en Ronaldo ook gelukt.”

Genaro Snijders verstapte zich en voelde een pijnscheut. Toch kon hij na de eerste pijn gewoon lopen. Aanvankelijk leek het mee te vallen. Voor de zekerheid werd een dag laten een foto gemaakt. ’s Avonds kreeg hij van de arts het slechte nieuws. ‘Dat was even schrikken’.

Op dit moment revalideert Genaro Snijders dagelijks in zijn woonplaats Amsterdam. Hij staat onder behandeling van een fysiotherapeut in Amsterdam. Dat is in overleg met de arts en fysio­therapeut van Vitesse besloten. Woensdag jongsleden heeft Snijders bij dokter Heijboer in Rotterdam bezocht een datum voor de operatie te bepalen. Dat zal binnen vier weken gaan gebeuren. Er moet eerst nog vocht uit de dikke knie.

Genaro Snijders blijft positief. „Ik ben heel optimistisch. Toen de dokter me belde, heb ik er vijf mi­nuten mee gezeten. Daarna pro­beerde ik alleen maar positief te zijn. Op Google heb ik informatie gezocht. Daar las ik hoe Van Nistel­rooij en Ronaldo er mee zijn omge­gaan. Dat is een steun, zoals ik ook veel steun krijg van mijn ouders.’

Tijdens de revalidatie zal er gewerkt worden aan het sterker maken van de spieren in de knie en om andere lichaams­delen op te trainen. ‘Ik heb zin om kei­hard te werken nu.” 

Snijders hoopt er na de winterstop van het komende seizoen weer bij te zijn. ‘Alles wat eer­der lukt, is meegenomen.”

Vitesse heeft de intentie om het aflopende contract te verlengen. Opvallend voor de geblesseerde speler die geen basisplaats heeft. ‘Toen ik hoorde dat de trainer op de persconferentie over verlenging had gesproken, was ik heel erg blij. Ik zie het als vertrouwen van de trainer in mijn kwaliteiten. Ik had ook het gevoel dat ik weer zou gaan spelen.”

Zaakwaarnemer John Veldman en technisch directeur Ted van Leeuwen zijn in gesprek. ‘Ik wil heel graag bij Vitesse blij­ven. Ik wil twee keer zo sterk te­rugkomen en dan laten zien dat ik van waarde kan zijn voor Vitesse. Dat is mijn doel’, vertelde Genaro Snijders tegen een regionale krant.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: