20 oktober 2012 In de media

Soeverein Vitesse boekt ruime zege bij NAC

Vitesse heeft zaterdagavond een 0-3 overwinning geboekt bij NAC Breda. De ploeg van trainer Fred Rutten had in het Rat Verlegh Stadion weinig te duchten van NAC.
Door de zege blijven de Arnhemmers meedraaien in de top van de Eredivisie. Het was tevens het negende duel dat de ploeg ongeslagen bleef, wat een clubrecord betekende. NAC staat door de nederlaag nog steeds zeventiende.

In de eerste minuten kon NAC Breda meegaan met Vitesse en de thuisploeg kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Alex Schalk kopte echter naast. Daarna namen de gasten het heft in handen, terwijl NAC zich liet terugzakken.

Het overwicht leidde na ruim een halfuur in een verdiende voorsprong voor Vitesse. Na een goede aanval zette Marco van Ginkel zijn ploeggenoot Jonathan Reis vrij voor doelman Jell ten Rouwelaar. De Braziliaan faalde niet: 0-1. Voor rust kreeg Patrick van Aanholt nog een goede mogelijkheid, maar hij mikte ruim over.

Tien minuten na de pauze verdubbelde Vitesse de voorsprong. Aanvankelijk stuitte Reis nog op Ten Rouwelaar, maar de rebound was voor Wilfried Bony een koud kunstje. Na een uur zette NAC aan op jacht naar de gelijkmaker. Daar kreeg het echter al snel de rekening voor gepresenteerd. Bony zette zich vrij voor Ten Rouwelaar en zette de stand op 0-3.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase kregen de bezoekers nog een paar kleine kansen, maar deze waren niet echt noemenswaardig. Zo boekte Vitesse een eenvoudige 0-3 zege en drukte het NAC dieper in de zorgen.