19 augustus 2015 In de media

Solanke speelgerechtigd voor Vitesse

Inmiddels is de administratieve procedure van de FIFA, die normaal gesproken enkele weken in beslag neemt, rondom de overschrijving van Dominic Solanke succesvol doorlopen.
Zodra de Engelse voetbalbond de overschrijving, de laatste formaliteit, bevestigt kan Solanke definitief aansluiten bij de A-selectie.

Solanke werd op begin augustus gepresenteerd als achtste aanwinst voor het nieuwe seizoen.

De Engelsman maakte naam als doelpuntenmaker binnen de jeugdopleiding van Chelsea FC en speelde voor de Engelse nationale teams O16, O17 en O18. De in Reading geboren Solanke kwam als 8-jarig talent bij de Engelse topclub, waar hij vorig jaar een contract tekende. Hij was vorig jaar topscorer in de UEFA Youth League, waarin hij in vijf van de zes groepswedstrijden scoorde. Chelsea won de UEFA Youth League door in de finale FC Shakhtar Donetsk te verslaan.

Solanke werd de jongste speler die namens Chelsea FC zijn debuut maakte in de UEFA Champions League tijdens de wedstrijd tegen Maribor op 21 oktober 2014.

Update: Solanke per direct speelgerechtigd
Dominic Solanke is per direct speelgerechtigd. De bijna 18-jarige aanvaller traint al enkele weken met de A-selectie mee en inmiddels is de administratieve procedure van de FIFA succesvol doorlopen. Omdat ook de Engelse en Nederlandse voetbalbond de overschrijving hebben bevestigd, is Solanke definitief speelgerechtigd voor Vitesse.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: