15 januari 2016 In de media

Solanke ziet Vitesse als tussenstation op weg naar eerste van Chelsea

Vitesse huurde de laatste jaren vele spelers van Chelsea, maar Dominic Solanke behoort met zijn achttien lentes tot de allerjongsten.
De Engelse aanvaller blijft sowieso tot de zomer in Arnhem spelen en heeft het er naar zijn zin. Hij leert het nodige, maakte al vijf doelpunten in de Eredivisie en hoopt dat zijn ervaringen op de Nederlandse velden hem helpen om op een dag te slagen in het shirt van zijn echte werkgever uit Londen.

“Het gaat tot nu tot echt goed, het is gewoon een goed besluit geweest”, zegt Solanke trots en tevreden in een interview met de Daily Mail. “Vitesse is een goede plek voor mij om me te ontwikkelen, dus ik ben er blij mee. De omstandigheden zijn prettig, de faciliteiten zijn goed. Het draait gewoon alleen om winnen, daar moet je alles aan doen”, heeft Solanke gemerkt. Hij geeft aan dat het ook scheelt dat er een paar bekenden zijn.

De Engelsman zit namelijk met nog meer afgevaardigden van Chelsea in de selectie: Lewis Baker, Nathan, Danilo Pantic en Isaiah ‘Izzy’ Brown. “We wonen allemaal ergens anders, maar zitten niet ver van elkaar af, dus we kunnen snel bij elkaar zijn. De club is verder als een familie, iedereen weet hoe het met de ander gaat. Dat is fijn, om mensen bij de club te hebben die je steunen”, aldus Solanke.

Dat er maar weinig spelers uit de opleiding doorbreken in het eerste van Chelsea, weet ook Solanke. De laatste die echt uitgroeide tot een ster was John Terry en die loopt al zeer lang mee. “Ik wil het graag zo snel mogelijk beleven”, zegt Solanke echter hoopvol.

“Daarvan droomt iedereen in de opleiding, daarom zit iedereen daar ook en daar werken ze allemaal naartoe. Maar ik blijf gefocust en werk gewoon aan dat doel. Waar ik mezelf over een jaar zie? Geen idee, eerlijk gezegd. Ik hoop dat het dan nog beter gaat. Iedere ontwikkeling zou positief zijn, denk ik.”
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: