14 mei 2016 In de media

Solanke, Brown en Baker bedanken club en supporters

Dominic Solanke, Izzy Brown en Lewis Baker hebben via hun Instagram-accounts de club Vitesse en haar supporters bedankt.
'Ups and downs but I've learnt a lot' schrijft spits Dominic Solanke.
 
Izzy Brown schrijft op zijn Instagram-pagina 'Will always have love for Vitesse. Thank you for support you've all given me, it's been a pleasure! Good luck for next season'
 

 
Lewis Baker: 'Seasons gone fast… quick thanks to everyone at this fantastic club. Met some great people over here. Players, staff, fans couldn't be more grateful for the experience. Learnt a lot of things on and off the pitch & wish the club all the success it deserves #forzavitesse #bethedifference.'
 
De Instagram-posts zijn voor de diverse media aanleiding te speculeren over het feit dat de spelers niet terug zullen keren naar Arnhem. Dat lijkt zeer voorbarig. Alle van Chelsea gehuurde spelers keren, zoals elk seizoen gedurende de zomerstop, terug naar Engeland. Chelsea zal gedurende de komende weken na een evaluatie beslissingen nemen over hun toekomst. Het contract van Solanke loopt nog een jaar door en hij weigert bij te tekenen. Indien hij volhardt zal hij niet meer worden uitgeleend en aansluiten bij de Chelsea-jeugd.
 
Lewis Baker heeft al kenbaar gemaakt open te staan voor een langer verblijf in Arnhem. Vitesse streeft na dat de van Chelsea gehuurde spelers in toekomst twee seizoenen in Arnhem spelen. Dat verhoogt inpassing, rendement en de persoonlijke ontwikkeling van de spelers. Bertrand Traore is op dat vlak het beste voorbeeld. Zijn eerste (halve)seizoen was redelijk anoniem in Arnhem en hij kwam nauwelijks aan spelen toe (14 invalpartijen of vervangingen, 1 volledige wedstrijd, 3 goals). In zijn tweede seizoen brak hij door als centrumspits en scoorde 14 maal voor de Arnhemmers.
 
Woensdag aanstaande sluit Vitesse met een laatste training het seizoen 2015-2016 af. Van de vijf Chelsea-spelers was alleen Lewis Baker nog in Nederland en speelde vrijdag jongstleden mee in het oefenduel tegen RKHVV in Huissen (1-5). Hij zal het oefenduel dinsdag aanstaande tegen AVW'66 in Westervoort echter niet meemaken. Baker is opgeroepen voor Jong Engeland.
 
Solanke en Brown keerden al eerder terug naar Londen om zich te laten behandelen aan blessures door de fysiostaf van Chelsea. Nathan verblijft al een paar weken in Brazilië in verband met een rugblessure (scheurtjes in wervel). Pantic maakte al enige tijd geen deel meer uit van de Vitesse-selectie. Hij trainde die tijd bij de A-jeugd van Vitesse, maar is nu ook terug naar Londen.
 
Zondag 26 juni werkt Vitesse de eerste training van het seizoen 2016-2017 af op Papendal.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s Instagram spelers

Hoofdsponsor: