7 oktober 2015 In de media

Solanke: “Bij Vitesse is een enorme spirit voelbaar”

Dominic Solanke wordt binnen Chelsea gezien als misschien wel het grootste talent.
De 18-jarige spits moet dit seizoen rijpen bij Vitesse.De Engelse huurling moest tot eind augustus wachten op groen licht, maar werd daarna meteen ingezet door trainer Peter Bosz. De coach liet het talent driemaal invallen, alvorens Solanke een basisplaats kreeg tegen De Graafschap (3-0 winst). Sindsdien staat hij in de basis bij Vitesse.

Voor de voetballer met Nigeriaanse roots, die op zevenjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Chelsea belandde, is de overgang naar Nederland voelbaar. "Het is voor mij wel anders nu", stelt Solanke tegenover de NOS. "Chelsea is één van de grootste ploegen ter wereld. Dat merk je elke dag. Er is altijd druk. Iedereen wil alles weten over de club. En niet alleen in Engeland…"

Springplank

Solanke is blij met de mentaliteit in Arnhem. "In vergelijking met de Engelse jeugdteams waar ik voor speelde, is bij Vitesse wel een enorme spirit voelbaar. Deze groep wil echt vechten met elkaar om te winnen. Dat proef je gewoon als je hier bent", vertelt de jeugdinternational, die Vitesse ziet als een springplank naar de absolute top.

"Ik wil me ontwikkelen en een betere speler worden. Dat kan hier", verwacht Solanke. "De omstandigheden zijn perfect. Mijn doel is op termijn naar een grote competitie om te voetballen in een topteam. Misschien wordt dat Chelsea. Dat is van jongs af aan wel mijn droom. Maar dat geldt voor zo veel spelers", toont de voorhoedespeler zich realistisch.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: