21 december 2020 In de media

Sollicitatietraining en Bliksemstages JINC

Dinsdag 1 december hebben Bram en Kevin van Vitesse Betrokken een sollicitatietraining verzorgd aan leerlingen van het Maarten van Rossem college. In twee rondes zijn in totaal dertig kinderen ontvangen. Door middel van rollenspellen werden sollicitaties geoefend en werden de leerlingen beoordeeld op houding en taalgebruik. Ook zijn er verschillende gesprekstechnieken behandeld, kregen de leerlingen tips en tricks en zijn hun CV’s beoordeeld.

De sollicitatietraining is een initiatief van JINC: “Veel jongeren uit wijken met een sociaal-economische achterstand missen iemand in hun omgeving die hun vertelt wat de sociale codes zijn op de werkvloer. Ze weten dus niet hoe ze zich moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek, dat de telefoon uit hoort te staan en ze rechtop moeten zitten. JINC brengt professionals en de doelgroep samen en laat hierbij zien hoe je zo’n gesprek maakt of breekt.”

Naast de sollicitatietrainingen heeft Vitesse Betrokken in december twee bliksemstages verzorgd in de klas. In samenwerking met JINC proberen ze aan de hand van deze bliksemstages leerlingen kennis te laten maken met de arbeidsmarkt. Voorheen ontvingen zij de leerlingen op GelreDome, maar in de huidige situatie kwamen ze naar de school. Na een introductie over de organisatie van Vitesse en een virtueel rondje langs alle afdelingen van Vitesse, gingen de leerlingen aan de slag met opdrachten om kennis te maken met Vitesse Betrokken. De leerlingen moesten bijvoorbeeld een fictief eetschema maken voor een deelnemer van Vitesse FIT.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: