22 januari 2021 In de media

Sondre Tronstad weer in wedstrijdselectie Vitesse

Vitesse is blij dat Sondre Tronstad is hersteld van een bovenbeenblessure, maar de Noor begint zaterdagavond op de bank bij Vitesse tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen (GelreDome, zaterdag 18.45 uur). Thomas Bruns start in de basis bij de Arnhemmers. Bruns staat, net zoals Riechedly Bazoer op vier gele kaarten en dus op ‘scherp’ voor een schorsing. Het weer aansluiten van Tronstad bij de Vitesse-selectie is zo een welkom aangelegenheid.

Vitesse weet FC Groningen op zeven punten op de ranglijst en kan goede zaken doen door hen via een overwinning op tien punten afstand te zetten. De Arnhemse eredivisionist is daarnaast vastbesloten om de aansluiting met Ajax te houden. Feyenoord en AZ ontmoeten elkaar, dit weekend (zondag) en ook die paring gaat tot puntverlies van één of beide ploegen leiden.

FC Groningen is een geduchte tegenstander, zo weet Vitesse-coach Thomas Letsch nog van de wedstrijd in Groningen (1-1). “Groningen is taai. Maar ze scoorden tegen ons met een afstandsschot (via Patrick Joosten, red.). Verder kregen ze geen kans. Wij kregen enkele kansen. We moeten dus zorgvuldig zijn in de afronding.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Bero, Tannane, Bruns, Wittek; Openda, Darfalou.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: