24 januari 2020 In de media

Sondre Tronstrad nieuwste aanwinst Vitesse

Sondre Tronstad is de nieuwste aanwinst van Vitesse. De 24-jarige middenvelder tekende vrijdagmiddag een drieënhalf-jarig contract in Arnhem. Hij komt over van het Noorse Haugesund.
Tronstad maakte zijn debuut in het betaald voetbal namens IK Start in 2012. Na een succesvol debuutjaar verhuisde de middenvelder naar het Engelse Huddersfield Town, waar hij niet aan spelen toekwam. Vanaf 2016 speelde Tronstad voor Haugesund. De Noors jeugdinternational speelde met Haugesund onder meer tien Europese kwalificatieduels, zeventien bekerduels en hij kwam in ruim honderd competitieduels in actie. In augustus 2019 speelde Tronstad in de UEFA Europa League twee kwalificatiewedstrijden tegen PSV, die de Noren op het nippertje verloren.  Afgelopen seizoen eindigde Tronstad met Haugesund in de Noorse competitie op de zevende plaats en verloren ze de bekerfinale van Viking FK.

Tronstad over zijn avontuur: “Ik kan niet wachten om aan te sluiten en mij op het veld te laten gelden. De eerste kennismaking met de club en de mensen is heel positief. Ik ben ook al in Arnhem gaan rondkijken en dat ziet er als een fijne en mooie stad uit. De manier van spelen in de Eredivisie ligt mij heel erg. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en ga er alles aan doen om mij in te zetten voor de geel en zwarte kleuren.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “We volgden Sondre al een lange tijd. Hij is een intelligente en controlerende middenvelder, met een ijzersterke wedstrijdmentaliteit. Hij werkt keihard, maar is ook in de opbouw van waarde. We zijn extra blij met het binnenhalen van Sondre, omdat we nu ook de nummer zes positie dubbel bezet hebben.”

Tronstad is de eerste aanwinst in 2020. De Noor sluit per direct aan bij de selectie, maar is komend weekend nog niet speelgerechtigd.

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: