5 augustus 2015 In de media

Southampton; een ervaring op vier wielen

Een reisverslag van Dick Cochius. Hij is bestuurlijk verantwoordelijk binnen de Supportersvereniging Vitesse voor de Rollerside.
Op donderdag 30 juli vertrok ik ’s ochtends in alle vroegte richting Southampton via Calais en Dover met de veerboot.

Om ’s avonds de wedstrijd Southampton FC – Vitesse voor het eerst van mijn leven vanuit het uitvak mee te maken. Wat in Nederland niet tot de mogelijkheden behoort is in Engeland de gewoonste zaak van de wereld.

Als roller zit je gewoon tussen de eigen aanhang in een regulier uitvak! Wat een verschil, wat een belevenis! Waar je bijvoorbeeld bij Feyenoord niet durft te juichen voor Vitesse omdat je anders een glas bier in je nek krijgt, kon ik nu in clubkleuren tussen de eigen fans zitten.

Ondanks het verlies was de sfeer geweldig en heb ik er van genoten om eens gewoon tussen de geel-zwarte jongens te kunnen staan, waar fanatiek gedanst, gesprongen en gezongen werd. Daarbij werd ook voldoende rekening gehouden met deze roller, ik heb mij geen moment ongemakkelijk gevoeld. Complimenten daarvoor!

Na een lange reis met veel fileleed was er een ontmoeting met Paul Lucas en Marc Harpur van de Saints Disabled Supporters Association. Het is altijd goed om ervaringen uit te wisselen en te horen hoe een andere club omgaat met haar supporters met een beperking.

Er zijn veel overeenkomsten en toch ook de nodige verschillen. Zij waren onder de indruk van onze geïntegreerde vervoersmogelijkheden naar uitwedstrijden, dit is bij Southampton toch wat lastiger. Maar waarvan ik dan weer onder de indruk was, was de integratie van supporters met een beperking binnen het stadion.
 
Tijdens de return in het GelreDome zullen er twee rollers van de Saints aanwezig zijn op de Rollerside. Ze vinden het wel jammer dat ze niet tussen de eigen supporters op de tribune kunnen staan. Uiteraard zullen wij de teleurstelling wat verzachten door een gastvrije ontvangst op de Rollerside met het goede uitzicht op het veld wat daarbij hoort.
 


 
Rollersidecommissie van de Supportersvereniging Vitesse

De Rollersidecommissie behartigt de belangen van alle bezoekers van de Rollerside en de mindervalide-tribune.

De commissie zet zich actief in voor adequate voorzieningen betreffende minder valide supporters en speelt hierbij in op de ontwikkelingen. Zo proberen wij ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk “rollers” de uitwedstrijden van Vitesse kunnen bezoeken. Wij leggen contact met de betreffende club, regelen vervoer en zorgen voor begeleiding door SV – stewards.

Vanaf het seizoen 2011/2012 reizen de supporters van de Rollerside, zoveel mogelijk met de reguliere supportersbussen mee. Door goede afspraken met de vervoerder is het mogelijk om ongeacht het aantal rollers, vervoer te kunnen geranderen. Het bezoeken van uitwedstrijden met behulp van dergelijk geintegreerd vervoer is een unicum.

De Rollersidecommissie vindt dat zij een voorbeeldfunctie heeft voor andere voetbalorganisaties en supportersverenigingen door te laten zien hoe wij in Arnhem de “roller” en MiVa-supporter betrekken binnen de verschillende SV – activiteiten en hun belangen behartigen. Deze “missie” proberen wij zoveel mogelijk uit te dragen.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: