20 juli 2012 In de media

Southampton traineert transfer Büttner

Vitesse- speler Alexander Büttner lijkt toch niet naar Sout­hampton te gaan. De Engelse club wil opnieuw praten met Vitesse, eerdere afspraken gelden niet meer.
Vitesse en Southampton waren ak­koord en het zetten van een hand­tekening door de Doetinchemmer (23) leek een kwestie van tijd. Maar nu zou Southampton op­nieuw willen onderhandelen over de afgesproken transfersom van ongeveer 4,5 miljoen euro.

Büttner traint momenteel mee met het beloftenteam van Vitesse. De Arnhemse club gaat er vanuit dat de verdediger alsnog vertrekt.


Op de avond dat Vitesse zijn dus niet onopgemerkt gebleven rentree op het Europese toneel maakte, baalde een in Arnhem achtergebleven contractspeler. Hoewel Alexander Büttner reeds afscheid van zijn Arnhemse ploeggenoten had genomen en uitkeek naar zijn droomtransfer naar het Engelse Southampton, werd er gisteren op het allerlaatste moment een streep door de zeker lijkende overgang gezet.

„Zo ver ik weet, wil Southampton nu minder aan Vitesse en de speler betalen," legde Alexander Bursac. de zaakwaarnemer van Büttner, uit. „Dat is ondanks eerder gemaakte afspraken. Gezien de nieuwe situatie is Büttner voorlopig dus nog speler van Vitesse. Wij en Vitesse zullen nu opnieuw in gesprek moeten met andere geïnteresseerde clubs."

Het lijkt namelijk uitgesloten dat Büttner komend seizoen bij Vitesse blijft. Eerder deze zomer hengelden Werder Bremen, Queens Park Rangers en Fulham reeds nadrukkelijk naar de diensten van de linksback. Maar zij konden, naar verluidt geen van alle tippen aan het transferbedrag van 4,5 miljoen euro dat Southampton in eerste instantie wilde overmaken. Bovendien wilde Büttner het liefst naar Southampton. dat na de overname door enkele miljardairs de Engelse topclubs wil proberen uit te dagen.

In afwachting van meer duidelijkheid over zijn toekomst houdt Büttner. die door Vitesse vooralsnog niet is ingeschreven voor de Europese campagne, zijn conditie op peil bij het Arnhemse beloftenteam.

Gelderlander / Algemeen Dagblad

Hoofdsponsor: