10 september 2019 In de media

SP wil wel boete bij aankoop GelreDome door Vitesse

De SP wil dat de boete die moet worden betaald als Vitesse GelreDome koopt in stand blijft; dat gaat om 11,3 miljoen euro. De provincie Gelderland wil van die boete af.
De provincie liet ooit vastleggen dat die ruim 11 miljoen euro moet worden betaald als Vitesse – of een betaald voetbal organisatie – het stadion koopt. Door die boete zou het stadion een multifunctioneel centrum moeten blijven.

Inmiddels staat de provincie positief tegenover de aankoop door Vitesse, maar het stadion moet tegelijkertijd wel een multifunctioneel centrum blijven. Door het opheffen van die boete is het voor Vitesse makkelijker om het stadion te kopen.

Omdat die opheffing wel een financieel voordeel oplevert, moet de club bij aankoop van het stadion een bedrag betalen aan de provincie. Anders zou er sprake zijn van staatssteun. De hoogte van dat bedrag wordt nog onderzocht.

Debat in provinciehuis

De Gelderse SP wil dat de boete gewoon gehandhaafd wordt en wil daarover in debat in Provinciale Staten. 'Bij de bouw van GelreDome heeft de Provincie Gelderland veel geld gestoken in het multifunctioneel realiseren van de locatie.

De SP is van mening dat beschikbaarheid van het GelreDome voor muzikale, culturele en sportevenementen gegarandeerd moet blijven.

Naschrift redactie: Het behouden van het multifunctionele karakter van GelreDome is een voorwaarde welke door de provincie is gesteld en Vitesse heeft al verklaard bij een eventueel toekomstige aankoop deze voorwaarde volledig te respecteren.

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: