19 april 2022 In de media

Sparta houdt stand in resterende 374 seconden

Sparta heeft dinsdag bijna 250 kilometer gereden om iets meer dan zes minuten te voetballen. Gelukkig voor de Rotterdammers was het niet voor niets. Sparta behield de 1-0 voorsprong tegen Vitesse in een leeg Gelredome en boekte zo een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie.

Het duel tussen Vitesse en Sparta werd op 4 maart gestaakt nadat keeper Maduka Okoye de bal ging halen en daarbij werd geraakt door een gegooide beker vanuit het publiek. Na een reeks van incidenten, met onder meer een supporter en vuurwerk op het veld, staakte scheidsrechter Rob Dieperink het duel.

Restricties

Diezelfde Okoye bracht vanavond het duel, met 6 minuut en 14 seconden op de klok, weer op gang. Zoals verwacht zette Vitesse druk en hield Sparta vooral tegen. Maar in de korte tijd wist Vitesse geen kansen meer te creëren en kon Sparta de overwinning makkelijk over de streep trekken.

De KNVB had vooraf een aantal restricties opgesteld. Beide clubs moesten de wedstrijd, waar mogelijk, in dezelfde formatie hervatten. Aantoonbaar geblesseerden mochten worden vervangen, gewisselde en geschorste spelers konden niet meer worden ingebracht.

Vitesse-trainer Thomas Letsch speelde met de gedachte om zijn geblesseerde doelman Jeroen Houwen in te wisselen voor een veldspeler, maar koos met Markus Schubert uiteindelijk gewoon voor een keeper voor een keeper.

Ondanks dat Schubert het merendeel van de wedstrijd ver voor zijn doel te vinden maakte Vitesse geen aanspraak op een doelpunt. Sparta boekte zo een zeer belangrijke zege en staat nu op de zestiende plaats met twee punten voorsprong op PEC Zwolle en Willem II.

Bron: Nos / Foto's: SV

Hoofdsponsor: