6 september 2021 In de media

‘Sparta informeert tevergeefs bij Vitesse’

De zoektocht naar versterkingen verloopt moeizaam voor Sparta. De club van oud Vitesse-trainer Henk Fraser gooide volgens het Algemeen Dagblad tevergeefs een lijntje uit bij TD Johannes Spors van de Arnhemse eredivisionist.

Naast Vitesse benaderde Henk van Stee, technisch directeur van de Rotterdamse club, ook clubs als Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Utrecht.

Sparta-trainer Henk Fraser, op dit moment met Oranje in voorbereiding op drie cruciale WK-kwalificatiewedstrijden, slaakte zaterdag na de 2-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles een noodkreet: volgens hem is de huidige selectie van Sparta te smal om te kunnen overleven in de Eredivisie. Dinsdag werden bovendien Abdou Harroui (Sassuolo) en Laros Duarte verkocht (FC Groningen) en koos Feyenoorder Wouter Burger voor FC Basel.

Te druk Europees programma

In de zoekocht naar versterkingen besloot Van Stee een rondje te maken langs de top en subtop van Nederland: de Sparta-directeur informeerde bij Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht naar ‘de zogenaamde nummers 18 t/m 25 in de selectie’, aldus het AD. Succes leverde dat niet op: de clubs laten door het drukke speelschema als gevolg van de Champions League, Europa League en Conference League geen spelers gaan. Al speelt Utrecht geen Europees voetbal.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: