22 november 2019 In de media

Sparta tegen angstgegner Vitesse

De interlandperiode is geweest, dat betekent dat er aankomend weekend weer wordt gevoetbald. Sparta Rotterdam neemt het aanstaande zondag in eigen huis op tegen Vitesse.
De Arnhemmers hebben de laatste drie competitiewedstrijden verloren, alleen in de TOTO KNVB Beker waren ze te sterk voor De Graafschap. Sparta verloor twee weken geleden in Friesland bij Heerenveen met 2-1, en moet zich dus zien te revancheren in eigen huis.  De publiekskaarten voor dit duel zijn uitverkocht.

Voor Lassana Faye en Henk Fraser betekent dit treffen een weerzien met hun oude club. Fraser won als trainer van Vitesse de KNVB Beker en Faye speelde twintig wedstrijden voor de club uit Arnhem. Khalid Karami staat nog altijd onder contract bij Vitesse, hij wordt dit seizoen gehuurd door Sparta.

Vitesse had een goede start, de Arnhemmers bleven lang in het spoor van koploper Ajax, maar zijn na drie nederlagen op rij, tegen FC Groningen, Emmen en ADO Den Haag,  terug te vinden op plaats vijf van de Eredivisie.

De laatste keer dat Vitesse naar Het Kasteel kwam, werden de drie punten meegenomen naar Arnhem. Mason Mount zorgde voor het enige en beslissende doelpunt in Rotterdam: 0-1. Sowieso bewaart Sparta weinig goede herinneringen aan de recente ontmoetingen met Vitesse; slechts één van de laatste dertig ontmoetingen wist het te winnen, in 2005.

Sparta / Foto’s SV

Hoofdsponsor: