7 februari 2018 In de media

Speeldagenkalender 2018-2019 gepresenteerd

De KNVB heeft dinsdag de speeldagenkalender voor volgend seizoen gepresenteerd. De opzet is door de bond met ons besproken en wij kunnen ons vinden in de gemaakte keuzes, ook al blijven sommige speeldagen niet ideaal.
De eredivisie begint op 10 augustus en telt twee doordeweekse speelrondes in april, terwijl de eerste divisie op 17 augustus begint en in ruil daarvoor één speelronde op maandagavond heeft. Nieuw is dat de eerste divisie twee keer op zondag gaat spelen als de eredivisie stilligt; interlandzondag 18 november en winterstopzondag 13 januari. Deze speeldagen moeten de competitie meer aandacht geven en zijn uiteraard ook gunstig voor supporters. De afweging dat enkele selectiespelers wellicht afwezig zijn vanwege interlands is bewust gemaakt. Daarnaast probeert de KNVB de reserveteams op deze dagen tegen elkaar te laten spelen.

De eredivisie – en in mindere mate de eerste divisie – begint vroeger dan velen zouden willen, maar het alternatief is meer doordeweekse speelrondes. Dat is nog minder populair. Vanwege Europees voetbal, interlands en bekervoetbal zijn er bovendien weinig mogelijkheden voor doordeweekse rondes. De clubs hechten daarnaast aan drie weken winterstop en alle competities moeten eind mei klaar zijn vanwege een EK, WK of in dit oneven jaar een EK Onder 21. Ook beginnen eind juni de Europese voorrondes alweer en moeten clubs ook een zomerstop kunnen nemen. Daardoor blijven maar enkele opties over, waarvan de laatste twee zijn gekozen omdat het in april doorgaans beter weer is voor een stadionbezoek.

De volledige kalender is te vinden op de website van de KNVB.

Supporterscollectief / foto’s SV

Hoofdsponsor: