13 april 2023 In de media

Spelers, staf en personeel stropen mouwen op in Arnhemse regio

Vitesse heeft afgelopen dinsdag haar steentje bijgedragen in de regio Arnhem. De hele club is eropuit gegaan om verschillende maatschappelijke activiteiten te ondernemen. De selectie, de staf en het personeel gingen op pad om zich in te zetten voor Arnhem en omstreken. Het was de eerste keer sinds 2019 dat deze activiteit weer plaatsvond, omdat het coronavirus in de afgelopen jaren roet in het eten gooide.

Bingo
Er werd van alles georganiseerd. Zo presenteerden Million Manhoef en Mitchell Dijks een bingomiddag voor dementerende ouderen bij Pleyade in Arnhem (locatie Waalstaete). Ook het personeel van Vitesse ondersteunde bij de bingo en speelde ondertussen gezellig mee. Meerdere keren werd er een volle bingokaart ingeleverd, met leuke prijzen voor de winnaars!

Sociale werkplaats
Scalabor is, met maar liefst tweeduizend werknemers, de grootste sociale werkplaats in de Arnhemse regio. Eén van de afdelingen waar Marco van Ginkel, Davy Pröpper en Melle Meulensteen aanwezig waren, stond bekend als een echte Vitesse-afdeling. Hier worden de bekende Jumbo-fietspompen gemaakt, omringd door geel-zwarte sjaaltjes en shirtjes.

Belevingstuin
Op een andere locatie van Scalabor werden de handen vuil gemaakt in de belevingstuin van Intratuin, die bijdraagt aan een groene leefomgeving. Uit deze moestuin worden dagelijks verse producten gehaald, die door de kok worden gebruikt in restaurant De Proeftuin. Matúš Bero, Tomáš Hájek en Sondre Tronstad hebben meegeholpen aan het verbouwen van voedsel in de belevingstuin.

G-voetbal
Voetbal moet voor iedereen toegankelijk zijn. G-voetbal is een mooi voorbeeld van iets wat hier enorm aan bijdraagt, door sport mogelijk te maken voor mensen die door een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. Diverse G-voetbalteams kregen dinsdag een energieke training van Simon van Duivenbooden, Daan Reiziger, Theo Janssen, Chris van der Weerden, Jeroen Houwen, Enzo Cornelisse, Miliano Jonathans, Gyan de Regt, Kjell Scherpen en Edward Sturing. Meerdere spelers lieten zien dat er al echt een trainer in hun schuilt.

Voedselbank
Met ongeveer 450 vrijwilligers helpt de Voedselbank Arnhem bijna vierduizend mensen in de regio, door ze van voedsel te voorzien. Markus Schubert, Bartosz Bialek, Kacper Kozlowski en Dominik Oroz hebben tijdens deze middag geholpen met het bevoorraden van de voedselpakketten.

Landgoed Overbetuwe
Tot slot waren Carlens Arcus, Toni Domgjoni, Nicolas Isimat-Mirin, Gabriel Vidović, Maximilian Wittek en Romaric Yapi aanwezig op Landgoed Overbetuwe. Het landgoed is meer dan een recreatiepark en beschikt ook over een zorgboerderij. De Vitessenaren verzorgden de dieren en het onderhoud van de dierenverblijven en de camping.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, met veel lachende gezichten!

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: