8 november 2010 In de media

Spelers tonen hun frustraties

Vitesse schreeuwt om de en­tree van Albert Ferrer. In af­wachting van de nieuwe hoofdtrainer toont de dolen­de ploeg veel frustraties.

De spelers van Vitesse vierden de late gelijk­maker van Ismaïl Aissa­ti tegen AZ (1-1) gister­middag alsof het ticket voor de Eu­ropa League was binnengehaald.

Tijdens de turbulente eindfase van het duel - opstootjes en een schop­partij - toonde de Arnhemse elf zich een kwartier lang een een­heid. Daarvoor was echter zicht­baar duidelijk geworden hoezeer het elftal snakt naar de nieuwe hoofdtrainer, die de irritaties en frustraties in de spelersgroep zal moeten beteugelen.

Voor Julian Jenner werd het tref­fen met zijn oude ploeg geen aan­gename exhibitie. De rechterflank­speler kreeg na rust nauwelijks een bal, ging na zijn wissel met veel misbaar naar de kant en moest tijdens het duel twee keer slikken, toen hij ( en ookWiljan Pluim) zich meldde voor het ne­men van een vrije trap, maar daar­bij werd weggestuurd door de ‘Joe­goslaven’ Nemanja Matic en Dali­bor Stevanovic.
„ Als ze denken dat ze het beter kunnen doen dan ik, dan moeten ze het doen”, zei Jenner nader­hand. De aanvaller benadrukte dat hij geen teamgenoten wilde kritise­ren, maar stelde wel: „Hier moe­ten we betere afspraken over ma­ken.”
Jenner toonde wel publiekelijk zijn onvrede richting interim-trai­ner Hans van Arum, die hem tien minuten voor tijd naar de kant haalde voor Nacer Barazite. De wil­de armgebaren maakten duidelijk dat Jenner balend plaatsnam op de bank. „We stonden met 1- 0 ach­ter”, verklaarde hij nadien. „In mijn ogen wissel je dan niet een aanvaller voor een aanvaller. Maar die keuze is aan de trainer.”

Voormalig Vitesse- trainer Edward Sturing was gisteren analist voor Eredivisie Live. Hij hoorde de op­merking van Jenner en zei: „ Ik kan me voorstellen dat hij teleurge­steld is dat hij is gewisseld. Maar ik kan me niet voorstellen dat je pu­bliekelijk kritiek gaat uiten op de trainer.” Off-the-record spreken de laatste tijd steeds meer spelers van Vites­se hun onvrede uit over de huidige gang van zaken bij de hoofd­macht. Slechte resultaten werken per definitie door op de sfeer in een groep. En het gebrek aan vorm bij veel spelers leidt al snel tot ge­agiteerde houdingen in het veld.

Dat gold tegen AZ zeker voor Ne­manja Matic, die blij mocht zijn dat zijn irritaties hem slechts geel opleverden. „Ik was kwaad omdat de keeper van AZ een trap uitdeelde aan Raj­kovic”, expliceerde Matic. „ De scheids zag het niet. Ik zeg tegen ie­dereen: sorry voor de overtreding waarvoor ik geel kreeg. Hoe frustrerend het voor de Chel­sea- huurling is zestiende te staan met Vitesse? Matic: „Toen ik bij Chelsea kwam, was ik geblesseerd en heb ik vier maanden niet ge­speeld. Voor mij is het heel belang­rijk dat ik veel wedstrijden speel. Natuurlijk wil ik met Vites­se hogerop. We moeten ons verbe­teren. Dat kan, want we hebben een jonge groep. vandaag heeft ie­dereen alles gegeven, maar we heb­ben iets meer geluk nodig.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: