4 december 2010 In de media

Spelersrapport FC Groningen – Vitesse

De waarderingen uit de media voor u verzameld. Beste score: Rajkovic, Aissati en Pedersen met een zeven.

Albert Ferrer 5 Keuzes pakten niet goed uit: Felixdaal gaf wed­strijd weg, Pluim gleed weg op gladde piste, Pröpper moest té gecontroleerd spelen.

Eloy Room 5 Kreeg ongelukkige goals tegen, een strafschop, een halve eigen goal, een getoucheerd schot. Niet schuldig, maar vier is te veel.

Guram Kashia 6 Geen sterk optreden, zowel voetballend als verdedigend, hoewel hij verdedigend niet door de mand viel.

Gino Felixdaal 4 Gaf wedstrijd weg door onnodige strafschop ( 1- 0): stapte veel te ver uit, nodigde zo uit om over been te vallen.

Slobodan Rajkovic 7 Ontzettend sterk in de persoonlijke duels, voorkwam een handvol doelpunten, viel niets te verwijten, maar stond alleen.

Alexander Büttner 5 Had waarschijnlijk liever vorige week in woon­plaats Doetinchem gespeeld tegen De Graaf­schap. Kon nu sterke Tadic niet aan.

Davy Pröpper 6 Kwam andermaal niet uit de verf als verdedi­gende middenvelder. Niet slecht, maar zijn aan­vallende klasse blijft ongebruikt.

Ismaïl Aissati 7 Speelde prima wedstrijd. Knalde voor rust bij 0- 0 schitterend tegen de onderkant van de lat. Beste middenvelder, weinig steun.

Nemanja Matic 6 Speelde een redelijke wedstrijd, maar weinig snelheid in zijn spel; veel in één tempo. Wel een mooie assist ( maar pas bij 3- 0).

Genaro Snijders 5 Had niet zijn avond, kwam weinig aan de bal en maar sporadisch voorbij zijn tegenstander. Alleen voor keeper miste hij hopeloos.

Wiljan Pluim 5 Ploeterde op het moeilijke veld, gleed veel weg, niet sterk in balbezit en te vaak uit de spits.

Dalibor Stevanovic 5 Voor het eerst in de basis sinds komst van Fer­rer, maar als linksbuiten ( later meer centraal) zoekt hij naar zijn spel.

Marcus Pedersen 7 Kwam er in de 67e minuut in voor Pluim en scoorde 12 minuten later een geweldige goal. Dat telt voor een spits.

Marco van Ginkel Kwam in 72e minuut in het veld voor Davy Pröpper. Speelde te kort voor een beoorde­ling.

Nacer Barazite Kwam 79e minuut in het veld voor Genaro Snijders. Speelde te kort voor een beoorde­ling.